SDG 2 Ei nälkää

YK:n kestävän kehityksen tavoite 2 on Ei nälkää. Tavoitteena on poistaa nälkä, saavuttaa ruokaturva, parantaa ravitsemusta ja edistää kestävää maataloutta. Lue alta, miten Kesko edistää tavoitetta omassa toiminnassaan.

 

Kansainvälisesti:

  • Keskon ostotoiminnan periaatteisiin ja Principles and Practice of Socially Responsible Trading -oppaan periaatteisiin kuuluu oikeudenmukainen korvaus tehdystä työstä.
  • Keskon päivittäistavarakauppa ja Reilu kauppa ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä laajempi vastuullisten tuotteiden valikoima ja lisätä Reilun kaupan viljelijöille kanavoituvia hyötyjä. Reilun kaupan tuotteista maksetaan viljelijöille aina vähintään takuuhinta ja sen päälle Reilun kaupan lisää. 
  • Vuonna 2019 Pirkka-sarjassa oli Pirkka Reilun kaupan tuotteita 27 ja Pirkka UTZ -merkittyjä tuotteita 52. Kaikki Pirkka- ja K-Menu -kahvit sekä Pirkka-sarjaan suklaat ovat Reilun kaupan tai UTZ-sertifioituja. 

Paikallisesti: 

  • Vähennämme ruokahävikkiä yhteistyössä koko elintarvikeketjun kanssa alkutuotannosta asiakkaaseen asti. Tavoitteenamme on vähentää K-ryhmän ruokahävikkiä vuoden 2016 tasolta vähintään 13 % vuoden 2021 loppuun mennessä.
  • ResQ Club -hävikkiruokasovelluksen avulla K-ruokakaupat voivat myydä päiväysruokaansa kuluttajille. Vuonna 2019 ResQ Club -hävikkiruokasovellusta hyödynsi jo yli 110 K-ruokakauppaa ympäri Suomea. Toimintamalli pienentää kaupan hävikkiä ja samalla asiakkaat pääsevät ostamaan ruokaa alennettuun hintaan. Osassa sovelluksen käyttöönottaneista K-ruokakaupoissa ruokahävikki on saatu vähennettyä noin kuudesosaan entisestä.
  • Koronapandemian aikana keväällä 2020 Kesko lahjoitti Me-säätiölle ja Hope ry:lle yhteensä 80 000 euroa ruoka-avun lisäämiseksi Suomen lapsiperheille.
  • Keskon oman K-Menu-sarjan tuotteet ovat edullisia ja laadukkaita peruselintarvikkeita. 
  • Kesko edistää kotimaisuutta ja kotimaista elintarviketuotantoa monin tavoin: Tuottajalle kiitos -toimintamalli ja Lähiruokatreffit.
Takaisin ylös