SDG 1 Ei köyhyyttä

YK:n kestävän kehityksen tavoite 1 on Ei köyhyyttä. Tavoitteena on poistaa köyhyys sen kaikissa muodoissa kaikkialta. Lue alta, miten Kesko edistää tavoitetta omassa toiminnassaan.

Kansainvälisesti: 

  • Kesko ja lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi tekevät yhteistyötä Thaimaan kalateollisuuden vastuullisuuden ja siirtotyöläisten aseman parantamiseksi. 
  • Keskon päivittäistavarakauppa ja Reilu kauppa ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä laajempi vastuullisten tuotteiden valikoima ja lisätä Reilun kaupan viljelijöille kanavoituvia hyötyjä. Reilun kaupan tuotteista maksetaan viljelijöille aina vähintään takuuhinta ja sen päälle Reilun kaupan lisää. Vuonna 2017 eniten Reilun kaupan lisää kertyi Reilun kaupan kukkien (271 672 €), kahvin (224 537 €) ja hedelmien (142 975 €) myynnistä. Reilun kaupan tilastojen mukaan vuonna 2017 Keskon päivittäistavarakaupassa myyty Reilun kaupan kahvi työllisti noin 800 kahvin pienviljelijää vuoden ajaksi Reilun kaupan ehdoin.
  • K-ruokakaupat ovat olleet  jo 10 vuotta mukana Pampersin ja UNICEFin rokotekampanjassa ja ovat lahjoittaneet lähes 10 miljoonaa rokotetta UNICEFin jäykkäkouristuksen vastaiseen ohjelmaan.
  • Keskon ostotoiminnan periaatteisiin ja Principles and Practice of Socially Responsible Trading -oppaan periaatteisiin kuuluu oikeudenmukainen korvaus tehdystä työstä.

Paikallisesti: 

Takaisin ylös