SDG 1 Ei köyhyyttä

YK:n kestävän kehityksen tavoite 1 on Ei köyhyyttä. Tavoitteena on poistaa köyhyys sen kaikissa muodoissa kaikkialta. Lue alta, miten Kesko edistää tavoitetta omassa toiminnassaan.

Kansainvälisesti: 

  • Keskon päivittäistavarakauppa ja Reilu kauppa ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille entistä laajempi vastuullisten tuotteiden valikoima ja lisätä Reilun kaupan viljelijöille kanavoituvia hyötyjä. K-ruokakauppojen myymistä Reilun kaupan tuotteista on kertynyt paikallisyhteisöjen sosiaalisiin kehityshankkeisiin tarkoitettua Reilun kaupan lisää vuosina 2009–2019 yhteensä yli 5 miljoonaa euroa. Reilun kaupan lisällä on paikallisyhteisöissä muun muassa kunnostettu ja laajennettu koulua ja päiväkotia sekä hankittu keittiötarvikkeita.. 
  • K-ruokakaupat ovat olleet jo yli 10 vuotta mukana Pampersin ja UNICEFin rokotekampanjassa ja ovat lahjoittaneet lähes 10 miljoonaa rokotetta UNICEFin jäykkäkouristuksen vastaiseen ohjelmaan.
  • Keskon ostotoiminnan periaatteisiin ja Principles and Practice of Socially Responsible Trading -oppaan periaatteisiin kuuluu oikeudenmukainen korvaus tehdystä työstä.

Paikallisesti: 

Takaisin ylös