K:n aurinkovoima virtaa

K-ryhmä on yli 30 aurinkovoimalallaan Suomen suurin aurinkovoiman tuottaja ja käyttäjä. Aurinkoisina kesäpäivinä kaupan pakastealtaiden jäätelöt pysyvät kylminä oman aurinkovoimalan tuottamalla energialla.

Aurinkovoima sopii erityisen hyvin kaupan alalle, sillä ruokakauppojen sähkönkulutus on suurimmillaan aurinkoisina kesäpäivinä. Kylmäketjustaan huolehtiva kauppa tarvitsee kesällä sähköä kylmälaitteisiin ja kaupan viilentämiseen.

Kesällä myös aurinkovoimaloiden tuotto on suurimmillaan. Aurinkoisina kesäpäivinä kaupan omien aurinkovoimaloiden tuottamalla energialla voidaan kattaa jopa 60 % ruokakaupan sen hetkisestä sähkönkulutuksesta.

”Valon lisääntyminen päivä päivältä vauhdittaa parhaillaan aurinkovoimatuotantoa, ja toukokuussa päästään yleensä jo vuoden huipputehoihin”, K-ryhmän rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Jukka Anttila kertoo.


Aurinkoenergia on uusiutuvaa energiaa, ja siksi ympäristön hyväksi toimiva K-ryhmä haluaa investoida siihen jatkossakin. Tähänastiset kokemukset aurinkovoimasta ovat niin positiiviset, että uusia voimaloita on taas suunnitteilla.

Kesään mennessä K-ryhmällä on jo 32 aurinkovoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on noin 11,3 MWp ja arvioitu vuosituotanto on noin 9,6 GWh. Uusimpina ovat valmistumassa aurinkovoimalat K-Citymarket Järvenpään, K-Citymarket Sastamalan  ja oululaisen K-Market Hiukkavaaran katoille.

Takaisin ylös