K:n aurinkovoima virtaa

K-ryhmä on 34 aurinkovoimalallaan Suomen suurimpia aurinkovoiman tuottajia ja käyttäjiä. Aurinkoisina kesäpäivinä kaupan pakastealtaiden jäätelöt pysyvät kylminä oman aurinkovoimalan tuottamalla energialla.

Aurinkovoima sopii erityisen hyvin kaupan alalle, sillä ruokakauppojen sähkönkulutus on suurimmillaan aurinkoisina kesäpäivinä. Kylmäketjustaan huolehtiva kauppa tarvitsee kesällä sähköä kylmälaitteisiin ja kaupan viilentämiseen.

Kesällä myös aurinkovoimaloiden tuotto on suurimmillaan. Aurinkoisina kesäpäivinä kaupan omien aurinkovoimaloiden tuottamalla energialla voidaan kattaa jopa 60 % ruokakaupan sen hetkisestä sähkönkulutuksesta.

”Valon lisääntyminen päivä päivältä vauhdittaa parhaillaan aurinkovoimatuotantoa, ja toukokuussa päästään yleensä jo vuoden huipputehoihin”, K-ryhmän rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Jukka Anttila kertoo.Aurinkoenergia on uusiutuvaa energiaa, ja siksi ympäristön hyväksi toimiva K-ryhmä haluaa investoida siihen jatkossakin. Tähänastiset kokemukset aurinkovoimasta ovat niin positiiviset, että uusia voimaloita on taas suunnitteilla.

Vuoden 2019 lopussa käytössä olevien 34 oman aurinkovoimalamme vuotuinen sähköntuotantokapasiteetti oli noin 10 GWh. Jatkamme investointeja aurinkovoimaan: rakenteilla on kaksi uutta aurinkovoimalaa, jotka otetaan käyttöön vuoden 2020 aikana. Näiden aurinkovoimaloiden käyttöönoton jälkeen aurinkovoimaloidemme teho on noin 12,7 MWp ja arvioitu vuosituotanto on noin 10,8 GWh.

Takaisin ylös