Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteet

Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteiden valmistuksesta syntyvä hiilijalanjälki hyvitetään esimerkiksi metsityshankkeiden avulla. Istutetut puut sitovat kasvaessaan ilmakehästä hiilidioksidia. Tällä sivulla listataan K-ryhmän omien merkkien hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteet.

Hiilijalanjälki tarkoittaa tuotteen aiheuttamaa ilmastokuormaa, eli paljonko kasvihuonekaasuja sen elinkaaren aikana syntyy. Hiilineutraali puolestaan tarkoittaa, että nettohiilijalanjälki on nolla. Hiilijalanjälki hyvitetty -tuotteiden valmistuksessa syntynyt hiilikuorma hyvitetään hiilijalanjälkihyvityksellä eli istuttamalla uutta metsää.

Kespron Menu-tuotesarjan perunat

Kespron ammattikeittiöiden tarpeisiin erikoistuneen Menu-tuotesarjan perunat ovat ensimmäiset Menu-tuotteet, joiden hiilijalanjälki on hyvitetty. Hiilijalanjälkilaskennan on tehnyt Luonnonvarakeskus (Luke) ja se kattaa koko perunan tuotantoketjun pellolta Keskon keskusvarastolle asti: viljelyn, varastoinnin, kauppakunnostuksen (lajittelu, pesu ja pakkaaminen), pakkaukset sekä kuljetuksen keskusvarastolle. Laskelmat ja hiilijalanjäljen hyvittäminen koskevat Menu-perunoita, joissa on "tuotteen hiilijalanjälki hyvitetty" -merkintä. Laskelman tuloksena Menu-perunoiden hiilijalanjälki on CO2e/100 g. Laskelmamenetelmä noudatti ISO 14040 ja 14044 -standardeja (ISO 2006).

Kespron Menu -sarjan perunoiden hiilijalanjälki hyvitetään 4H-säätiön Taimiteko-ohjelmalla. Siinä istutetaan yhteistyössä metsänhoitoyhdistysten ja 4H-nuorten kanssa uutta metsää käytöstä poistuville maatalousmaille ja turvesoille, joilla tuotanto on loppunut. Luke on laskenut uuden metsän istutuksen hiilinieluvaikutuksen, ja vuositasolla Menu-perunoiden hiilijalanjäljen hyvittäminen tarkoittaa käytännössä arviolta noin 2 hehtaarin uuden metsän istuttamista. Istutusmäärä vastaa myytyjen tuotteiden määrää, joka tarkentuu. Lanseerausvuosi 2020. Tuottaja: Potwell.

Menu annosperuna veitsikuorittu 10kg FI
SAP 20015803
EAN 6410400055045

Menu soseperuna veitsikuorittu 10kg FI
SAP 20015805
EAN 6410400055038

Menu yleisperuna veitsikuorittu 10kg FI
SAP 20015804
EAN 6410400055052

 

Pirkka-tuotesarjan perunat

Pirkka-tuotesarjan perunoiden hiilijalanjäljen hyvitys tapahtuu samoin kuin Kespron Menu -tuotesarjan perunoiden. Vuositasolla Pirkka-perunoiden hiilijalanjäljen hyvittäminen tarkoittaa käytännössä noin 2 hehtaarin uuden metsän istuttamista. Lanseerausvuosi 2019. Tuottaja: Potwell.

Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg

Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg

Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg

Pirkka suomalainen yleisperuna 1kg

Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 1kg

Pirkka suomalainen kiinteä peruna 1kg

Takaisin ylös