Kestävät tuotteet, autokauppa

Määrittelemme kestäviksi sellaiset tuotteet, joiden ilmastovaikutus on verrokkituotetta merkittävästi pienempi tai joilla on merkitystä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Tavoitteenamme on jatkossa raportoida ja seurata kestävien tuotteiden myyntiä.

 

1. Vähä- ja nollapäästöiset autot

Nollapäästöisiä autoja ovat täyssähköautomallit. Vähäpäästöisiä ovat autot, jotka ovat päästöiltään alle 50g CO2/ km.  Lisäksi valikoimissa on biokaasua käyttäviä kaasuautoja.

2. Kunnostetut alkuperäiset vaihto-osat huollossa

Kunnostettuja vaihto-osia on saatavana noin 17 000 nimikettä. Kunnostuksessa takaisin otetut osat huolletaan. Yksittäisten osien laatutason suhteen noudatetaan samoja standardeja kuin uusien osien sarjatuotannossa.​  

3. K-Lataus-asemilla sähkö- ja hybridiautoihin tarjottava uusiutuva sähkö

Olemme rakentaneet valtakunnallista K-Lataus-verkostoa syksystä 2018 alkaen: tammikuussa 2020 verkostoomme kuuluu 106 pikalatauspistettä ja 268 peruslatauspistettä yhteensä 76 K-kaupan yhteydessä. Näistä muodostuu Suomen suurin pikalatausverkosto, jonka rinnalla tarjotaan aina myös peruslatausta.  Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

Takaisin ylös