Kauppiasuralla kehittyminen

Ura K-ruokakauppiaana tarjoaa monia mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen, osaamisen laajentamiseen ja myös henkilökohtaisten unelmien toteuttamiseen.

 

Jatkokoulutus

K-ruokakauppiaiden jatkokoulutuksiin kutsutaan kauppiaita, joka toimintansa kautta ovat osoittaneet omaavansa sellaista kykyä, motivaatiota ja asennetta, joiden kautta syntyy kauppiaslisäarvoa. Kauppiaslisäarvon tuottamista mitataan useilla taloudellisilla ja laadullisilla mittareilla.

K-ruokakauppiaiden jatkokoulutus vahvistaa kauppiaan johtamisen taitoja ja antaa hänelle valmiuksia siirtyä haastavampiin kauppapaikkoihin.

 

Kasvattajakauppiaana toimiminen

Kasvattajakauppiastoiminta on mahdollisuus K-ruokakauppiaalle, joka haluaa osallistua uusien K-ruokakauppiaiden kouluttamiseen ja samalla saada itselleen tavallistakin motivoituneemman työntekijän ja mahdollisen sparrauskumppanin.

 

Kasvattajakauppias valmentaa ja saa itsekin palautetta

Kasvattajakauppias tukee K-ruokakauppiaaksi kouluttautuvaa henkilöä tarjoamalla hänelle harjoittelupaikan.

Kasvattajakauppiaana toimiminen tuottaa K-ruokakauppiaalle monia hyötyjä, esimerkiksi:

  • Kasvattajakauppias saa avukseen motivoituneen työntekijän, josta usein kasvaa osaava sparrauskumppani.

  • Harjoittelijan opiskeluun liittyvien tehtävien hyödyntäminen oman kaupan kehittämisessä.

  • Tilaisuuden pysähtyä tarkastelemaan omia tekemisiään ja mahdollisuuden nähdä asioita uusin silmin.

Kasvattajakauppiaana toimiminen on parhaimmillaan sekä antamista että saamista. Ohjatessaan tulevaa K-ruokakauppiasta toimiva kauppias osallistuu omalla panoksellaan K-Ruokakauppiasvalmennuksen toteuttamiseen. Harjoittelijalta tulevat kysymykset, kyseenalaistukset ja ideat auttavat kasvattajakauppiasta näkemään oman toimintaansa välillä ulkopuolisen silmin.

Kasvattajakauppiaan työtä arvostetaan K-ruokakauppiasyhteisössä, sillä sen kautta voidaan merkittävästi vaikuttaa tulevien K-ruokakauppiaiden osaamiseen ja sen kautta koko K-ryhmän kilpailukykyyn.

 

Miten K-ruokakauppiaana voi edetä urallaan?

Kauppiaiden taidot kehittyvät parhaiten työssä onnistumisen kautta. Näyttöjen antaminen nykyisessä kauppapaikassa onkin uralla etenemisen tärkein yksittäinen lähtökohta.

Kauppiasuralla eteneminen edellyttää myös valmiutta ottaa vastaan uusia haasteita nopeallakin rytmillä, huomioiden kaikki kauppapaikan vaihtoon liittyvät seuraukset, kuten perheen mahdollinen muutto uudelle paikkakunnalle.

Näiden peruslähtökohtien lisäksi omaehtoinen työn ohella tapahtuva lisäkoulutus eri muodoissaan parantaa kauppiaiden mahdollisuuksia saada toimintaansa lisäarvoa ja kehittyä urallaan.

Takaisin ylös