Millainen on hyvä K-ruokakauppias

K-ruokakauppiaaksi ei ole yhtä oikeaa tietä, taustaa tai koulutusta, vaan kauppiaana voi työskennellä monista eri lähtökohdista. Useat K-ruokakauppiaaksi hakeutuvista ovat työskennelleet aiemmin ruokakaupassa. Heille ruokakaupan arjen ja käytännön rutiinit ovat ennestään tuttuja. Toisaalta K-ruokakauppiaiksi tarvitaan myös liiketoiminnan ja johtamisen osaajia. K-ruokakauppiasvalmennuksen aikana on kauppiasvalmennettavalla mahdollista keskittyä oppimaan juuri niitä osa-alueita, joissa hän kokee erityisesti tarvitsevansa lisää valmiuksia.

K-ruokakauppias on myös yrittäjä.  K-kauppiasyrittäjälle on tärkeää tietää, kuinka kannattavaa liiketoimintaa ruokakaupassa johdetaan, ymmärtää asiakkaiden tarpeita sekä olla mukana sesongeissa ja trendeissä. K-ruokakauppias saa Keskon järjestelmien kautta ajantasaista dataa johtamisen tueksi. K-ruokakauppiaalla tulee olla myös halua johtaa henkilökuntaansa.

K-ruokakauppiaalta vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia, joita arvioidaan ennen valmennukseen hyväksymistä. Näitä ovat erityisesti määrätietoisuus ja riskinotto- sekä yhteistyökyky.

On kuitenkin mahdotonta rakentaa yhtä muottia hyvälle K-ruokakauppiaalle. K-ruokakauppiaalta vaaditaan monenlaisia taitoja, mutta kukaan ei voi olla paras kaikessa. K-ruokakauppiasura tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittyä menestyvän ruokakaupan ja johtamisen ammattilaisena.

 

Menestyvän K-kauppiaan ominaisuuksia:

Viihtyy asiakkaiden parissa kaupassaan

Hyvät esimiestaidot

Ammattitaito ja sopiva kokemustausta

Suunnitelmallinen, pitkäjänteinen ja tavoitteellinen toimintatapa

Uraa tukee koko perhe

Hallitsee taloudellisen ajattelun ja laskennan, ymmärtää turhan kustannuksen ja investoinnin eron

Aloitteellinen, ahkera ja motivoitunut

Pystyy tekemään nopeita ja itsenäisiä päätöksiä

Vastuullinen yrittäjä

Takaisin ylös