”Kaikki tahtovat elää vuoren huipulla, mutta kaikki onni ja kasvu ovat kiipeämisessä.”

Keskon pääkonttorilla Helsingissä työskentelevä HR-osaaja Hanna Laavainen on päässyt urallaan monipuolisesti työskentelemään keskolaisten osaamisen kehittämisen parissa.

"Tulin K-ryhmään vuonna 2001 koulutuspäälliköksi K-kauppiasliittoon vastaamaan Mestarimyyjäkoulutuksen kehittämisestä ja organisoinnista. Meitä oli tuolloin K-kauppiasliitossa paljon nuoria ja innokkaita asiantuntijoita. Silloisen toimitusjohtajan ilmaisu ”tehosekoittimista” kuvasi hyvin vauhtiamme  ja muutoshalukkuuttamme.

Tuoreina K-ryhmäläisinä saimme riittävästi vastuuta ja luvan ajatella luovasti. K-kauppiasliitossa työskennellessäni kaupan arki, sen henkilökunta ja kauppiaat tulivat hyvin tutuiksi. Yhteydenpito myös toimialoihin oli tiivistä. K-kauppiasliitosta siirryin koko Mestarimyyjätiimin kanssa K-instituuttiin, jonne keskitettiin K-ryhmän henkilöstön osaamisen kehittäminen. 

K-instituutissa olen päässyt monipuolisesti työskentelemään keskolaisten osaamisen kehittämisen parissa. Tällä hetkellä vastaan keskolaisten yhteisistä valmennuksista organisaatiossa Kesko HR, yhteiset palvelut. Yhteisten HR-palveluiden tehtävänä on tuottaa kaikille Keskon yhtiöille ja ketjuille yhteiset liiketoimintalähtöiset henkilöstöhallinnon, henkilöstön kehittämisen ja työhyvinvoinnin peruspalvelut.

Työmme on hyvin kehityshakuista ja eteenpäin suuntautuvaa

Työssäni tärkeimpiä sidosryhmiä ovat yhtiöiden HR, valmennusten toteutuksista vastaavat Keskon strategiset koulutuskumppanit, sekä yhteisissä HR-palveluissa työskentelevät kollegat.

Keskolaisilla on loistavat mahdollisuudet ylläpitää ja syventää omaa osaamistaan työnantajan tarjotessa ammatillista kehittymistä niin johdolle, esimiehille, kuin asiantuntijoillekin. Koulutustarjonta on monipuolista ja noin 1100 keskolaista opiskelee vuosittain yhteisesti tarjottavissa valmennuksissa, joista suosituimpia ovat esimiehille kohdennetut valmennukset, sekä IT- ja kielivalmennukset.

Vaikka olen ollut työurani aikana muutaman vuoden kotona kasvattamassa K-kauppoihin lisää ostovoimaa ja ollut opintovapaalla opiskellessani toisen korkeakoulututkinnon, olen ollut aina tervetullut takaisin K-ryhmään uusien mielenkiintoisten haasteiden ja mukavien työkavereiden pariin.

Työ ja vapaa-aikani ovat hyvin tasapainossa - energia jakaantuu tasaisesti myös perheelle, ystäville ja omille harrastuksille. Kolmen koripalloilevan pojan kannustajana, kuskaajana ja kustantajana vanhempien ilta-aika on arvossaan. 

Niin töissä kuin vapaa-ajallakin tavoitteenani ei ole olla ainoastaan hyvä vaan tulla paremmaksi, Andy Rooney:n ajatuksin ”Kaikki tahtovat elää vuoren huipulla, mutta kaikki onni ja kasvu ovat kiipeämisessä.”"

 

Takaisin ylös