Birgitta Helminen on ollut jo 40 vuotta keskolainen

K-talouspalvelukeskuksen team leader Birgitta Helminen tuli Keskon palvelukseen 16-vuotiaana Tampereen Keskon sisälähetiksi. Ensimmäinen työpäivä Keskossa oli 20. elokuuta 1974.Sisälähetistä Birgitta Helminen siirtyi postikeskuksen hoitajaksi ja työnkuvaan kuului normaalin postinhoidon lisäksi muun muassa kauppiaiden mainosmateriaalien ja tilauskirjojen postitus.- Teimme myös kellokortit koko henkilökunnalle.

Postikeskuksesta ura vaihtui lävistykseen, jossa muun muassa kauppiaiden tekemät tilaukset syötettiin koneelle. Sen jälkeen Birgitta Helmisen työ on liittynyt jollain tavalla aina laskutukseen.

- Aikanaan laskujen esikäsittelyssä tärkeä työni oli alleviivata punakynällä laskun summa, numero ja päiväys, jotta laskun käsittelijän oli helpompi lukea laskua. Ajat ovat tosiaan aika paljon muuttuneet vuosien saatossa, hän naurahtaa.

Sähköinen laskutus muutti työtä

Suurin muutos Helmisen työssä tapahtui sähköisen laskutuksen käynnistyttyä. SAP-järjestelmän startti vuonna 2004 tarkoitti sitä, että koko ajatusmaailma piti kääntää ihan uusiksi.

- Oman oppini ja osaamiseni olen pitkälti hankkinut työn kautta. Työyhteisön kanssa olemme opetelleet yhdessä asioita ja tietohallinto on tukenut työtämme luomalla järjestelmiä ja antamalla opetusta. SAP-projekti vedettiin läpi siten, että osa porukasta perehdytettiin ja oppia jaettiin yhdessä muille.

- Olen kiitollinen K-ryhmälle, että täällä on mahdollista edetä tehtävästä toiseen ja oppia lisää työn ohessa. Työurani aikana olen saanut tehdä mielenkiintoisia tehtäviä.

Tällä hetkellä Helminen työskentelee varastolaskutuksen team leaderina ja on esimiehenä 15 hengen tiimille.

- Pitkän työuran salaisuus on se, että olen aina tykännyt tulla töihin. Työtehtävät ovat vaihtuneet säännöllisesti ja se on pitänyt mielen vireänä. Mukavien ja osaavien työkavereiden kanssa on kiva työskennellä.

Kysy ja kyseenalaista

Nuoria, työuraansa aloittelevia keskolaisia Helminen kannustaa ottamaan perehdytyksessä vastaan kaiken saatavilla olevan tiedon, mutta myös kyseenalaistamaan sen rohkeasti.

- Se auttaa ymmärtämään omaa työtä läpikohtaisin ja kehittää omaa osaamista. Uskon, että tulevaisuudessa on entistä tärkeämpää hahmottaa omasta työstään laajoja kokonaisuuksia. Nuorten avulla meidän konkarienkin on hyvä tuulettaa omaa ajatusmaailmaa.

Elämä ei kuitenkaan saa olla pelkkää työtä. Birgitta Helmisen vapaa-aika on nuorempana kulunut muun muassa lentopallon ja erilaisten kotiaskareiden parissa.

- Pelasin lentopalloa aktiivisesti 35-vuotiaaksi asti ja seuraan sitä edelleen suurella intohimolla. Tykkään kovasti myös erilaisista kotitöistä ja omakotitalossa riittää puuhaa. Olen kahden pienen tytön mummu ja vietämme mielellämme yhdessä aikaa leipoen. Myös ulkoiluun, matkusteluun ja teatterissa käyntiin riittää aikaa.

Takaisin ylös