Työympäristö ja työolosuhteet

Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö luo arvoa Keskolle ja K-kauppojen asiakkaille.
K-kampus valmistuu Helsingin Kalasatamaan vuonna 2019.

Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppanien kanssa.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti oli noin 13 mrd. euroa (alv 0 %) vuonna 2017. K-ryhmä työllistää noin 42 000 henkeä.

Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö luo arvoa Keskolle ja K-kauppojen asiakkaille. Työhyvinvoinnin kehittämisen tavoitteena on henkilöstön sitoutumisen kasvattaminen, terveyden edistäminen, eläkeiän nostaminen ja työnantajakuvan kehittäminen sekä näiden kautta parempi henkilöstön työn tuottavuus.

Työterveys ja turvallisuus

Kesko-konsernissa työntekijöiden neuvonta ja ohjaus, työhön liittyvien terveydellisten riskien kartoittaminen sekä sairauksien ennaltaehkäisy ja hoito vakavissakin sairauksissa yhteistyössä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon kanssa on työterveyshuollon normaalia toimintaa. Keskon oman työterveyshuollon palvelujen piirissä Suomessa oli noin 12 600 (2016: 15 000) Kesko-konsernin työntekijää.

Keskon työterveyshuolto ostaa Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella työskentelevien työntekijöiden työterveyshuollon eri palveluntuottajilta. Keskitetty hankinta ja tavoitteellinen johtaminen mahdollistavat yhtenäisen sisällön ja toimintatavat työterveyshuollossa. Muissa maissa työterveyshuolto on järjestetty paikallisen lainsäädännön ja käytännön mukaisesti.

Työsuojelutoiminta on järjestetty yhtiö- tai toimipaikkakohtaisesti noudattaen paikallista lainsäädäntöä. Pohjoismaiden ulkopuolella työsuojeluasioita käsitellään työpaikkakomiteoissa. Keskon HR-toiminnot järjestävät keskolaisille ja K-kauppiaille työturvallisuuskoulutusta. Eri yhtiöt järjestivät omaan toimintaansa räätälöityä koulutusta.

Modernit toimitilat Helsingin Ruskeasuolla

Keskolla on Suomessa useita toimipisteitä. Yksi niistä ovat Ruokakeskon tilat Helsingin Ruskeasuolla Neptun-nimisessä kiinteistössä. Modernit työtilat mahdollistavat niin lähityön avokonttorissa kuin hiljaisen työskentelyn tilat. Neptunissa on myös oma työpaikkaravintola, joka tarjoaa työntekijöille monipuolista lounasta päivittäin.

K-ryhmän uusi päätoimitalo K-kampus rakennetaan Helsingin Kalasatamaan. Uusi, noin 1 700 keskolaisen moderni työpaikka valmistuu keväällä 2019. Rakennushanke toteutetaan yhteistyössä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiön Varman kanssa.

Takaisin ylös