Usein kysyttyä

Mikäli et löydä etsimääsi vastausta, voit lähettää meille oman kysymyksesi.

1.     Milloin seuraava K Trainee -ohjelma alkaa?
2.     Mistä löydän hakulomakkeen?
3.     Miksi K-ryhmä rekrytoi trainee-ohjelman kautta?

4.     Millaisia ovat työsuhteet, joihin traineita haetaan?
5.     Kuinka pitkä ohjelma on?

6.     Millä kielellä trainee-ohjelma toteutetaan?

7.     Miten pitkä on harjoittelujakso vähittäiskaupassa?  
8.     Keitä haetaan ohjelmaan mukaan?
9.     Haetaanko ohjelmaan erityisesti naisia tai miehiä?
10.   Mikä on trainee-ohjelman ajalta maksettava palkka?
11.   Onko K-ryhmässä aiemmin järjestetty trainee-ohjelmia?

12.  Voiko ohjelman kautta päästä kauppiaaksi?
 
 
1. Milloin seuraava K Trainee -ohjelma alkaa?
Seuraava K Trainee –ohjelma alkaa 2.5.2017. Haku ohjelmaan on käynnissä 6.2.-5.3.2017.

2. Mistä löydän hakulomakkeen?
K Trainee -haun aikana löydät hakulomakkeen sekä Avoimet työpaikat -sivun listauksesta http://kesko.fi/tyopaikat/avoimet-tyopaikat/ että Trainee-ohjelman pääsivulta kesko.fi/trainee

3. Miksi K-ryhmä rekrytoi trainee-ohjelman kautta?
Tulevaisuuden asiantuntija-, esimies- ja johtajareservejä kasvattaakseen tarjoamme lahjakkaille ja kehityshaluisille nuorille näköalapaikan nopeasti kehittyvään kaupan alaan. K-ryhmän trainee-ohjelma on osa Suomen Mentoreiden hanketta, jonka kautta kannamme vastuumme vastavalmistuneiden korkeakoulutettujen nuorten työllistämisestä.

4. Millaisia ovat työsuhteet, joihin traineita haetaan?
Traineet palkataan vakituiseen työsuhteeseen. Traineeohjelman jälkeen traineet jatkavat työskentelyä ensisijaisesti samalla toimialalla, jossa ovat harjoittelunsa tehneet. 

5. Kuinka pitkä ohjelma on?
Vuoden 2017 trainee-ohjelman kesto on 10 kuukautta.

6. Millä kielellä trainee-ohjelma toteutetaan?

Traineeohjelma toteutetaan osallistujalähtöisesti. Jos ohjelmassa on mukana muita kuin suomea äidinkielenään puhuvia, ohjelmat yhteiset osiot toteutetaan englanniksi. Traineiden työkieli on harjoitteluyksiköstä riippuen suomi ja/tai englanti.

7. Miten pitkä on harjoittelujakso vähittäiskaupassa? 

Traineet pääsevät työskentelemään ja oppimaan kaupan koko arvoketjun K-ryhmän vähittäiskauppoihin yhteensä noin 3 kuukauden ajan.

8. Keitä haetaan ohjelmaan mukaan?
Oikeaa asennetta ja kehittymispotentiaalia odotetaan kaikilta hakijoilta, sekä myös oma-aloitteisuutta ja itsensä peliin laittamista. Trainee-ohjelma on suunnattu korkeakouluopintojen loppuvaiheessa oleville nuorille (tiedekorkeakoulu tai ammattikorkeakoulu). Hakija on valmistumassa tai vastavalmistunut, ensimmäistä koulutustaan vastaavaa työtä hakeva nuori. Toivomme hakijoita monista eri koulutustaustoista. Koulutustaustasi voi olla esim. kaupallinen, tekninen tai yhteiskuntatieteellinen.

9. Haetaanko ohjelmaan erityisesti naisia tai miehiä?
Ohjelmalla ei ole ikä- tai sukupuolikiintiöitä.

10. Mikä on trainee-ohjelman ajalta maksettava palkka?
Traineille maksetaan ohjelman ajan palkkaa 2500 €/ kk. Trainee saa myös käyttöönsä työssään tarvittavat työvälineet, kuten tietokoneen ja puhelimen. K-ryhmä tarjoaa henkilöstölleen kaikissa toimintamaissa henkilöstöetuuksia. Traineilla on mahdollisuus mm. työterveyshuoltoon ja ostoetuihin. Lue lisää eduista ja palkitsemisesta.

11. Onko K-ryhmässä aiemmin järjestetty trainee-ohjelmia?
Trainee-ohjelmia on järjestetty K-ryhmässä kuusi kertaa. Vuonna 2016 järjestimme K-digitraineeohjelman, josta saimme K-ryhmään uusia osaajia monipuolisiin digitaalisiin tehtäviin. Aikaisempien vuosien trainee-ohjelmat ovat olleet vähittäiskauppapainotteisia, ja kasvattaneet K-ryhmään osaajia yleisjohdollisiin tehtäviin ja asiantuntijoiksi.

12. Voiko ohjelman kautta päästä kauppiaaksi?
K Trainee -ohjelman kautta ei voi suoraan hakea kauppiaaksi vaan se tapahtuu kauppiasvalmennus-ohjelman kautta. K-kauppiasura on toki mahdollinen uravalinta myöhemmin. Lue lisää K-kauppiasurasta.

Takaisin ylös