Mirdita Jashari opiskeli ammatin työn ohessa

Mirdita Jashari hymyilee iloisesti Korson K-Supermarketin hyllyjen välissä. Tästä kaikki nimittäin sai alkunsa. Oli kevät vuonna 2012, kun työtä vailla ollut Mirdita pääsi työkokeiluun omaan lähi-K-kauppaansa. Silloin Mirditan päivät kuluivat enimmäkseen hyllyjen täyttämisessä.

Mikäs siinä, ihan kivaa työtä. Nuoren naisen selkeä kiinnostus työhön ja oppimisenhalu kiinnittivät kolme vuotta Korson K-Supermarkettia pyörittäneen kauppiaan Harri Nevalaisen huomion.

- Aika pian näkee työntekijän kiinnostuksen työhön. Asenne ratkaisee. Ei haitannut, vaikka Mirditan suomen kieli oli tuolloin vielä aika puutteellista. Näin heti, että hän haluaa tehdä töitä ja kehittyä. On tärkeää, että sekä työnantaja että työntekijä saavat työharjoittelussa tuntuman siihen, onko kyseessä sopiva työntekijä ja onko tämä se työ, jota hän haluaa tehdä, Nevalainen sanoo.

Kaksi vuotta on vierähtänyt, ja Mirditan hymyyn on vielä enemmän syytä kuin tuolloin kaupassa apulaisena aloittaneena. Työtehtävät ovat osittain samat, mutta paljon on tullut lisääkin. Päivät kuluvat kuin siivillä monipuolisessa työssä. Ja ennen kaikkea, Mirdita valmistuu syksyllä merkonomiksi oppisopimuskoulutuksella Liiketalouden perustutkinnon suoritettuaan.

- Mirdita suoritti työharjoittelunsa hyvin ja kielitaitokin kehittyi. Niinpä päätin jatkaa hänen työsopimustaan kesän yli, eli hän oli meillä vielä kesätöissä sen kesän. Sitten työsopimus päättyi, ja Mirditasta tuli työtön työnhakija, Nevalainen kertaa. 

Sujuvaa yhteistyötä

Ahkera nainen tuli Nevalaiselle heti mieleen, kun Edupolista otettiin yhteyttä ja ehdotettiin oppisopimuskoulutusta. Vaikka sillä hetkellä Korson K-Supermarketissa ei ollutkaan akuuttia rekrytointitarvetta, Nevalainen päätti tarttua tilaisuuteen. Itse asiassa hän ei ollut yksin, sillä moni muukin K-kauppias halusi itselleen pätevää työvoimaa oppisopimuskoulutuksen avulla. Edupoliin perustettiin oma ”K-ryhmä”, joka halusi työllistyä kaupan alalle oppisopimuksella. Kahden vuoden koulutus johtaa merkonomin tutkintoon.

-Halusin kovasti päästä oppisopimuskoulutukseen. Jotta koulutukseen pääsee, opiskelijalla pitää olla työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus suoritetaan. Minut otettiin takaisin työntekijäksi K-Supermarkettiin samalla kun oppisopimuskoulutussopimus tehtiin. Oli tosi hienoa opiskella Edupolissa samaan alaan tähtäävien muiden opiskelijoiden kanssa, Mirdita kertoo jo melko sujuvalla suomen kielellä.

Vaikka oppisopimuskoulutus on ollut Suomessa käytetty väylä työelämään jo kauan, moni silti epäröi koulukseen ryhtymistä. Mitä työnantajan oikein pitää tehdä? Onko viranomaisviidakko ja paperityöt liian hankalia ja aikaa vieviä? Nevalaisen kokemuksen mukaan oppisopimuskoulutus on kuitenkin helppo tapa kouluttaa sitoutunutta henkilökuntaa. Yhteistyö koulutuksen järjestäjän Edupolin, oppisopimustoimiston ja TE-toimiston kanssa on sujunut kitkatta. Nevalainen toteaa, että apua saa, jos on kysyttävä.

-Minulle on tärkeintä saada sitoutuneita  ja motivoituneita työntekijöitä. Mutta koska työnantajalla on mahdollisuus myös palkkatukeen ja koulutuskorvaukseen, niin kyllähän se kannattaa hyödyntää. En ole kokenut oppisopimuskoulutusta mitenkään hankalaksi toteuttaa. Kun siihen kerran ryhtyy, on sitä myös helppo jatkaa. Yhteistyö eri tahojen kanssa on ollut sujuvaa, Nevalainen kiittää.  

Nuorissa on tulevaisuus

Mirditan mielestä oppisopimuskoulutuksessa teoriaopinnot ja työssä oppiminen tukevat hyvin toisiaan.

-Kaupan alalla työssä oppiminen on tärkeää. Eihän pelkästään koulunpenkillä istuen voi oppia käytännön töitä. Toisaalta teoriaopinnot ovat olleet kivoja ja hyödyllisiä. Olemme keskittyneet muun muassa asiakaspalveluun ja visuaaliseen puoleen, Mirdita kertoo.

Nevalainen sanoo, että olisi hyvä, jos ymmärrettäisiin vielä paremmin se, että myös oppisopimuskoulutuksella valmistutaan ammattiin siinä missä muissakin koulutuksissa.

-Suomessa ajatellaan vielä, että vain perinteisistä oppilaitoksista voi saada ihan virallisen koulutuksen. Oppisopimuskoulutuksessa saa tutkinnon ja samalla arvokasta työkokemusta, jotka ovat molemmat tärkeitä työnantajalle, hän pohtii.

Hän näkee oppisopimuskoulutuksessa monia hyviä puolia. Sen avulla työnantaja voi omalta osaltaan vastata nuorisotakuuhankkeeseen.

-Nuorissa on tulevaisuus. Palkatessaan työttömän alle kolmikymppisen nuoren työnantaja saa palkkatukea sekä koulutuskorvausta jopa satoja euroja kuukaudessa koko oppisopimuskoulutuksen ajan. Samalla työntekijä saa koulutuksen ja palkkaa heti töiden ja koulutuksen alettua. Ja ennen kaikkea työnantaja saa sitoutuneen ja juuri itselleen sopivan työntekijän. Suosittelen kollegoilleni oppisopimuskoulusta, Nevalainen hymyilee.

Mirdita puolestaan kiittää työnantajaansa joustavuudesta. Kun hän on ollut Edupolissa teoriaopinnoissa, työvuorojen järjestely on sujunut hyvin. Maahanmuuttajalle haastavinta ovat olleet tutkintojen kirjalliset osiot.

-Siihenkin olen saanut apua. Olen kehittynyt suomen kielessä työssä ollessani, sillä olen myös saanut käyttää kieltä. Olen iloinen siitä, että pääsin aika pian jopa kassatyöhön. Tykkään asiakaspalvelusta, Mirdita hymyilee.

Työnantajan joustavuudesta kertoo sekin, että Mirdita saa tehdä aamuvuoroa. Hän tulee töihin aamukahdeksalta, ja sulkee oven takanaan viisitoista yli kaksi iltapäivällä.

-Minulla on puoliso ja kaksi lasta. Lapset ovat neljän ja kuuden vanhoja, Mirdita hymyilee.

Teksti: Reija Kokkola

Kuvat: Susa Heiska

Takaisin ylös