Nuorisotakuu

Elokuussa 2013 käynnistynyt Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelma on onnistunut yli odotusten. Tähän mennessä olemme työllistäneet ohjelman kautta jo yli 4 700 nuorta. Nuorisotakuu on pysyvä vaihtoehto nuorten työllistämiseen.

Kesko ja K-kaupat käynnistivät vuonna 2013 ohjelman, jonka tavoitteena oli työllistää vähintään 1 000 nuorisotakuun kohderyhmään kuuluvaa nuorta vuoden 2014 loppuun mennessä. Tuolloin tavoite lähes tuplattiin ja toimintamallin kautta on työllistetty yhteensä yli 3000 nuorta.

Yli puolet kaikista K-kauppiasyrittäjistä on työllistänyt nuorisotakuun piiriin kuuluvia nuoria eri puolilla Suomea. Eniten nuoria on työllistynyt ruokakauppoihin. Nuoria työllistyyy myös K-ryhmän rauta- ja erikoiskaupan sekä auto- ja konekaupan työtehtäviin.

Yhteistyö eri tahojen kanssa Nuorisotakuun onnistumisen edellytys

”Nuorisotakuu toimii, kun siihen ollaan valmiita panostamaan. Keskeistä onnistumisessa oli myös tiivis ja mutkaton yhteistyö työnantajien ja TE-toimistojen välillä. Asetimme ohjelmamme tavoitteeksi ensimmäisenä vuonna tuhat työllistettyä nuorta, mikä ylittyi reilusti. K-kauppiaat ja Kesko tytäryhtiöineen ovat sitoutuneet vahvasti nuorten työllistämiseen”, Keskon henkilöstöstä vastaava johtaja Matti Mettälä toteaa.

K-ryhmän kauppiaat ja kaupat hyödynsivät ohjelman aikana eri työllistämisvaihtoehtoja tarjoten nuorille työsuhteiden lisäksi myös oppisopimuskoulutuspaikkoja ja työkokeiluja.

 ”Nuorten työllistäminen on luonnollinen osa K-ryhmän vastuullista toimintaa. Erityisen ilahduttavaa on, että ohjelman aikana oppisopimuspaikkojen määrä on kasvanut kaupoissamme merkittävästi”, Mettälä toteaa tyytyväisenä.

 ”Nuorille tarjottava mahdollisuus”

 ”Nuorille on tarjottava mahdollisuus” on Järvenpään K-rauta-kauppias Taina Källin motto nuorten palkkaamiseksi. Hän tekee yhteistyötä muun muassa Järvenpään kaupungin nuoriso- ja työllisyysyksikön kanssa.

 ”Eräskin tyttö tuli aluksi töihin kassalle ja siirtyi siitä kahvilan puolelle vakituiseen työpaikkaan. Nyt hän on opiskellut työnsä ohessa kokiksi”, kauppias kertoo iloisen esimerkin.

Kauppias kiittelee myös K-ryhmässä saamaansa tukea palkkatukeen liittyvissä kysymyksissä. Avun merkitys on ollut oleellinen nuorten palkkauspäätöksiä tehtäessä. Apu ja nuorten palkkaamiseen liittyvä asiantuntemus ovat myös jatkossa Keskon esimiesten ja K-kauppiaiden käytettävissä.

 

 

Takaisin ylös