Missä Asiassa sinä olet sukusi ensimmäinen?

Suomi on sukupuolten tasa-arvon edelläkävijä. Maa, jossa tytöillä on runsaasti mahdollisuuksia ja tilaa unelmoida. Kuitenkin vain muutama sukupolvi sitten isoäitimme ja äitimme olivat sukujensa ensimmäisiä, jotka joukolla rakensivat tiensä työelämään ja yhtäläisiin koulutusmahdollisuuksiin.

Myös maailmalla yhä useampi tyttö ja nainen on sukunsa ensimmäinen, jolla on ollut mahdollisuus päästä kouluun tai itse valitsemaansa ammattiin. Tasa-arvo ei kuitenkaan ole valmis, vaan vielä on tehtävää.

Jotta tyttöjen oikeudet ja yhtäläiset mahdollisuudet ympäri maailman saisivat ansaitsemaansa huomiota, haastamme kaikki jakamaan sosiaalisessa mediassa oman #sukuniensimmäinen-tarinansa.

Vastuullinen hankinta tarjoaa maailman tytöille ja naisille mahdollisuuksia parempaan tulevaisuuteen 

Maailman vastuullisimpana kaupanalan yrityksenä K-ryhmä haluaa tarjota työtä, koulutusta, työturvallisuutta ja mahdollisuuksia ansaita omaa rahaa hankintaketjuissaan mukana oleville kehittyvien maiden naisille. Lupaamme jatkossakin puuttua sitkeästi hankintaketjuissamme havaittuihin epäkohtiin ja aktiivisesti tukea tyttöjen oikeuksien toteutumista.

Katso naisten tarinoita

Tasa-arvotekoja maailmalta

Tasa-arvo tarvitsee rohkeita naisia

Tasa-arvo on edistynyt sukupolvi sukupolvelta. Viisi naista Suomesta ja Keniasta kertoo, missä he ovat olleet edelläkävijöitä.

Lue naisten haastattelut
Mitään ei menetä sillä, että yrittää

Girls Takeover -kampanjan Ronja Holopainen valtasi K-ryhmän ja tuli haastamaan pääjohtaja Mikko Helanderia. Ronjalle rohkeus tarkoittaa itseensä luottamista. Sitä että pystyy ja pärjää. Ronja uskoo, että avain parempaan maailmaan on tyttöjen mahdollisuus koulunkäyntiin.

Ronja haastoi K:n
K-ryhmä vahvistaa tasa-arvotyötään

Olemme on jo pitkään pyrkineet tukemaan naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia omassa toiminnassamme ja hankintaketjuissamme. Vahvistamme tasa-arvotyötämme nostamalla tasa-arvon edistämisen järjestelmällisemmäksi osaksi vastuullisuusohjelmaamme.

K-ryhmä vahvistaa tasa-arvotyötään
Työturvallisuus kuntoon vaatetehtaissa Bangladeshissa

Miljoonat naiset valmistavat vaatteita bangladeshilaisilla vaatetehtailla. Rana Plazan tuhoisan onnettomuuden jälkeen syntyi Accord-sopimus, jolla tehtaiden sähkö-, palo- ja rakennusturvallisuutta parannetaan. K-ryhmä ja kaikki K-Citymarketeihin mywear-vaatteita valmistavat tehtaat ovat mukana sopimuksessa.

K-ryhmä mukana Accord-sopimuksessa
Siirtotyöläisperheiden tytöt kouluun Thaimaassa

Koulutus on yksi tehokkaimmista tavoista ehkäistä köyhyyden periytyminen. K-ryhmän ja Planin monivuotisen yhteistyön avulla lähes 600 siirtotyöläisperheen tyttöä on saanut opetusta oppimiskeskuksessa ja yli 100 tyttöä on päässyt sitä kautta thaimaalaiseen kouluun.

Tai pääsi esikouluun
Pirkka Reilun kaupan kukkien Reilun kaupan lisä auttaa äitejä ja tyttäriä Keniassa

Pirkka Reilun kaupan kukista kertyvällä Reilun kaupan lisällä on merkittävä vaikutus Kenian kukkatiloilla työskentelevien naisten ja heidän lastensa elämään. Yhteisön hyväksi käytettävällä lisällä on mm. kunnostettu koulua, maksettu lasten koulumaksuja ja hankittu keittiötarvikkeita perheille.

Reilun kaupan kukat tekevät hyvää
Kenialaisnaisille rannekorumyynnistä ensimmäistä kertaa omaa rahaa

Pirkka Reilun kaupan kukkakimppuihin lisättiin vuosina 2009-2015 kenialaisnaisten käsin tekemä rannekoru. Rannekoruista saadut tulot menivät suoraan koruja tekeville naisille ja paikallisen koulun rahoittamiseen. 

Rannekorumyynnillä uusi luokkahuone
Jäykkäkouristusrokotteita äideille ja vauvoille

K-ruokakaupat ovat olleet yli 10 vuotta mukana Pampersin ja UNICEFin rokotekampanjassa. Tänä aikana on lahjoitettu lähes 10 miljoonaa rokotetta jäykkäkouristuksen vastaiseen ohjelmaan, jolla suojellaan äitejä ja vauvoja köyhissä maissa.

10 miljoonaa lahjoitettua rokotetta
K-Raudan ja Naisten Pankin yhteistyöllä tukea naisyrittäjille Ugandassa

K-Raudat olivat vuonna 2016 mukana Naisten Pankin naisyrittäjyyshankkeessa, jossa parannetaan haavoittuvassa asemassa olevien naisten toimeentuloa Ugandassa. Hankkeen tavoitteena on kohentaa naisten kykyä toimia yrittäjinä.

Tukea naisyrittäjille

Keskustelua somessa

Takaisin ylös