On aika kohdata totuus.

Tämä testi paljastaa, minkälainen
johtaja sinä olet.

Eri tilanteet saavat meidät toimimaan eri tavalla, joskus teemme päätöksiä tunnepohjalta ja toisinaan luottaen faktoihin ja logiikkaan. Johtajuutta tarvitaan niin työssä kuin vapaa-ajalla, siksi testin kysymykset sijoittuvat sekä sosiaalisiin tilanteisiin että työelämään.

Tämä testi auttaa sinua tunnistamaan, minkälainen johtajatyyppi olet. Oletko sinä lähimpänä Kapellimestaria, Luovaa ajattelijaa, Myytinmurtajaa, Optimistia, Riskianalyytikkoa vai Valmentajaa? Entä minkälaisen henkilön kanssa sinun kannattaisi tehdä yhteistyötä?

Aloita testi tästä >>

Olisiko aika ottaa
seuraava askel.

Perjantai-ilta.

Olet perjantai-iltana ystäviesi kanssa elokuvateatterissa. Teillä on liput näytökseen, joka alkaa vartin kuluttua. Yhtäkkiä valot rakennuksessa sammuvat — kyseessä on ilmeisesti sähkökatkos.

Miten pelastat perjantai-illan?

Juhannussuunnitelmat.

Olet järjestämässä juhannusviikonloppua ystäväpiirisi kesken. Suunnittelu on jäänyt viime tinkaan, eikä teillä ole vielä sopivaa paikkaa tiedossa.

Miten organisoit juhannuksenvieton?

Myynnin tehostaminen.

Yhdellä alaisistasi on idea koiranruoan myynnin lisäämiseksi liikkeessäsi. Muistat, että hyvin samanlaista ideaa on jo kokeiltu pari vuotta takaperin, huonoilla tuloksilla.

Miten vastaat?

Viikkopalaveri.

Tunnelma viikoittaisessa tiimipalaverissa on ollut jo monen viikon ajan vetäytynyt ja hiljainen. Tänään on neljäs kerta kun tulet täysin hiljaiseen kokoushuoneeseen.

Miten reagoit tähän tilanteeseen?

Hankinnat

Olet huvipuiston johtaja. Sinulla on budjetti yhden uuden laitteen hankkimiseen tänä vuonna. Alaisesi ovat jakautuneet kahteen leiriin: osa on selvästi uuden vuoristoradan kannalla, toiset haluaisivat jotakin pienille lapsille sopivaa.

Miten ratkaiset tämän kiistan?

Virkistystilaisuus

Olet järjestämässä tiimillesi virkistystilaisuutta. Suunnitelmat ovat jo edenneet pitkälle, kun saatkin kuulla, että virkistystoimintaan ei olekaan budjettia — varat on siirretty pakolliseen koulutukseen. Alaisesti tulevat olemaan hyvin pettyneitä.

Miten toimit?

Tyytymätön asiakas

Asiakaspalvelutiimisi ilmoittaa, että yksi mainoslehtisistänne on aiheuttanut paljon valituksia harhaanjohtavuudesta. Tiimisi sisällä on vahvoja erimielisyyksiä siitä, onko esite harhaanjohtava. Osan mielestä esitteessä ei ole mitään vikaa, ja se on joka tapauksessa kasvattanut myyntiä.

Miten ratkaiset tämän tilanteen?

Pikkujoulut

Suunnittelet pikkujouluja ystäväpiirillesi. Ystävilläsi on perinteinen käsitys siitä, mitä pikkujouluissa yleensä tehdään, mutta tänä vuonna haluaisit kokeilla jotakin erilaista.

Miten toimit?

Menestystarina

Projektitiimisi on juuri saanut erään hankkeen päätökseen suurella menestyksellä.

Haluat varmistaa, että projektit sujuvat jatkossakin yhtä hyvin, mutta miten?

Uusi tuote

Sinulla on uusi tuotevalikoima mielessä, jota liikkeesi kannattaisi ruveta myymään. Olet jo laatinut alustavan markkinointisuunnitelman. Esimiehesi vastustaa ideaa — tuoteryhmän myynti on jo nykyisellään hyvällä mallilla.

Miten toimit tässä tilanteessa?

Palautekeskustelu

Työpaikallasi liikkuu huhuja, että yksi alaisistasi käyttäytyy usein hyvin töykeästi eikä kukaan halua tehdä hänen kanssaan töitä. Esimiehesi pyytää sinua tutkimaan tilannetta.