Aloittavan kauppiaan pääoman tarve
K-ruokakauppias on yrittäjä. Moni K-ruokakauppiaaksi haluava miettii, kuinka paljon omaa pääomaa K-kauppiaana aloittaminen vaatii.

Toiminnan alussa K-ruokakauppiaana aloittavalla henkilöllä ei tarvitse olla kaikkea yritystoimintaansa sijoitettavaa omaa pääomaa. K-ruokakauppiaana toimiminen edellyttää kuitenkin, että oma yksityistaloutesi on tasapainossa eikä sinulla ole maksuhäiriöitä, ulosoton rekisteriä eikä yritysyhteyksiä, joissa on maksuhäiriöitä.

Aloittavan K-ruokakauppiaan toiminnan rahoituksessa on apuna Vähittäiskaupan Takaus Oy. Se on K-ryhmän kauppiasyrittäjien rahoituspalveluyhtiö, jolta voit hakea yritystoiminnan rahalaitosluottojen takausta.

Vähittäiskaupan Takaus Oy:n tavoitteena on mahdollistaa K-ruokakauppiaiden yritysrahoituksen saatavuus ja kohtuullinen hinnoittelu. Vähittäiskaupan Takaus Oy edellyttää K-ruokakauppiaan puolesta pankille antamansa takauksen vastavakuudeksi perustettavan yrityksen omaisuutta (mm. yrityskiinnitys) sekä kauppiaan henkilökohtaisesti omistamaa omaisuutta (kauppiaan asunto) ja henkilövakuuksia (yrittäjän henkilökohtainen vastuu).

Erona suoraan rahalaitosluottoon on edullisemman hinnoittelun lisäksi se, että Vähittäiskaupan Takaus Oy voi myöntää takauksen vaikka K-ruokakauppiaalla ei olisikaan toimittaa täysin kattavia vakuuksia.

Lisätietoja: http://www.vahittaiskaupantakaus.fi

Takaisin ylös