Neste K -kauppiaaksi

Neste K -liikenneasemat tarjoavat asiakkaille palvelua ”Paremman pysähdyksen taktiikan” mukaisesti. Tavoitteena on tarjota asiakkaille Suomen ylivertaisin liikenneasemakokemus sekä parasta ruokaa maanteillä liikkujille.

Neste K -ketju on uudistunut nopeasti ja hakee nyt uusia Neste K -kauppiasyrittäjiä riveihinsä. Neste K -liikenneasemien toiminnasta vastaavat Neste ja K-ryhmä. Neste vastaa polttonesteiden jakelusta ja K-ryhmä ravintola-, pesu- ja kauppapalveluista. Neste K -asemilla toimii K-kauppiasyrittäjä kuten K-ruokakaupoissakin.

Mikä on Neste K?

Neste K -liikenneasemat tarjoavat monipuolista ja laadukasta ruokaa joko paikan päällä nautittavaksi tai mukaan otettavaksi. Suomen Neste K -liikenneasemat eivät ole toistensa kopioita, vaan kullakin asemalla on omat erityistarpeensa ja mahdollisuutensa sijainnista ja asiakaskunnasta riippuen.

Neste K -ketju on yksi neljästä Keskon päivittäistavarakaupan ketjusta K-Marketin, K-Supermarketin ja K-Citymarketin ohella. Samalla Neste K -liikenneasemat ovat osa K-ryhmää ja muiden K-kauppiaiden tavoin Neste K -kauppiaat kuuluvat K-kauppiasliittoon.

Neste K -liikenneasemien keväällä 2016 alkanut uudistus on osa K-ryhmän lähimarkkinastrategiaa, jossa asiakkaille tarjotaan laadukkaita ja yksilöllisiä palveluita, nopeasti ja vaivattomasti. Kaikki 70 Neste K -asemaa uudistetaan uuden konseptin mukaisiksi vuoden 2018 loppuun mennessä. Tavoitteena on rakentaa kaikkiaan noin sadan Neste K -aseman verkosto.

Millainen on hyvä Neste K -kauppias?

K-ruokakauppiaan tavoin Neste K -kauppiaaksi ei ole yhtä oikeaa tietä, taustaa tai koulutusta, vaan kauppiaana voi työskennellä monista eri lähtökohdista. Monilla Neste K -kauppiailla on taustaa liikenneasemilla toimimisesta ja myös ravintola-alan tuntemus tai ruokakaupassa työskentely auttaa pitkälle. Neste K -liikenneaseman toiminta perustuu monen eri palvelun tarjoamiseen, joten Neste K -yrittäjältä vaaditaan hyvää kokonaisuuksien hallintaa. Neste K -yrittäjänä menestyvältä tarvitaan myös liiketoiminnan johtamisen osaamista, mutta tärkeänä elementtinä on myös henkilöiden johtamisen taito.

Erityisesti Neste K -kauppiaalta vaaditaan tahtoa ja kykyä toteuttaa Neste K:n laatulupaus. Neste K tarjoaa Suomen parhaimman liikenneasemakokemuksen ja Suomen parhainta liikenneasemaruokaa.

K-ruokakauppiasvalmennuksen aikana on kauppiasvalmennettavalla mahdollista keskittyä oppimaan juuri niitä osa-alueita, joissa hän kokee erityisesti tarvitsevansa lisää valmiuksia.

Neste K -liikenneasemien palvelut

Neste K -liikenneasemien palvelut koostuvat useasta osasta. Nesteen vastatessa aseman polttonesteiden myynnistä, Neste K -kauppiaan vastuulle jää kaiken muun johtaminen asemalla.

Neste K -liikenneaseman sydän on Koon Keittiö tai Koon Kahvila, jotka tarjoavat ensiluokkaista ruokaa ja juomaa asiakkailleen. Koon Keittiö tarjoaa ravintolaluokan ruoka-annoksia ja Koon Kahvila kahvilatuotteita. Erityisesti tuotteiden laatuun, tuoreuteen ja herkulliseen esillepanoon kiinnitetään huomiota. Tärkeässä roolissa on myös tarjoiltavan kahvin ensiluokkainen laatu. Nespresso-laitteilla pystytään tarjoamaan Michelin-ravintolatason premium-kahvia kilpailukykyiseen hintaan. Myös pannukahvi on asemilla aina tuoretta ja laadukasta.

Ravintolan ja kahvilan ohella tärkeän osan Neste K -aseman palveluista muodostaa myös K-ruokakaupan palvelut. Neste K -asemat tarjoavat hyvän kattauksen perusraaka-aineita. Selkeä esillepano ja avoin myymälä mahdollistavat nopean ruokakauppa-asioinnin.

Neste K -liikenneasemilla autopesu ja autopesutuotteet toimivat Quick Wash -brändin alla. Modernit Quick Wash -pesut takaavat Suomen laadukkaimman autopesun. Quick Wash käyttää ympäristöystävällisiä pesukemikaaleja ja huolehtii jätevesien käsittelystä.

Koon Keittiön ja Koon Kahvilan omien tuotteiden lisäksi Neste K -asemat tarjoavat laadukkaiden kumppanien brändituotteita. Neste K -asemilla on tarjolla KotipizzaGo-tuotteet ja asemilla toimii Burger King ja Subway -ravintoloita. Neste K -kauppias vastaa asemilla myös näiden ravintoloiden ja konseptien johtamisesta. Myös ravintoloiden henkilökunta toimii Neste K -kauppiaan alaisuudessa.

Näiden palvelujen ohella Neste K -liikenneasemat tarjoavat myös monia muita asemakohtaisia palveluja.

Neste K -liikenneasemat lukuina (31.12.2017)

Liikenneasemien lukumäärä: 71
Pienin asema: n. 200 neliötä
Suurin asema: n. 2000 neliötä
Aseman keskimääräinen myynti: n. 1,7 milj. euroa vuodessa
Kauppiaita yhtensä: 55
Joista moniasemakauppiaita: 16 (yrittäjällä useita Neste K -asemia)

 

Neste K -liikenneasemien merkittävimmät kilpailijat (31.12.2017)

ABC-liikenneasemat
St1-asemat
SEO-yrittäjät
Shell-yrittäjät
Teboil-yrittäjät

Huomioi tämä

Neste K -yrittäjäksi hakeutuminen toimii saman prosessin mukaisesti kuin K-ruokakauppiaaksi hakeutuminen. K-Ruokakauppias-sivuston asiat ja ohjeet koskevat myös Neste K -kauppiasuralle haluavia. Tutustu K-Ruokakauppias-sivuston materiaaleihin siis huolella ennen hakulomakkeen täyttöä.

Liikenneasemakauppiaan arki?

Lue Neste K -kauppiaiden uratarinoita ja kuvauksia arkipäivän työstä liikenneasemilla.

Takaisin ylös