Ylläkselle Suomen suurin K-market

Ylläkselle Suomen suurin K-market

Kaulasen perheyhtiö rakennuttaa Ylläkselle uuden K-marketin, joka korvaa nykyisen K-market Jounin Kaupan. Uuteen liikekiinteistöön tulee neliöitä noin 5900 m2, josta K-marketin osuus on reilut 2000 m2. Rakentaminen aloitetaan elokuussa. Hankkeen kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa.  Avajaisia vietetään syksyllä 2008.

Liikekiinteistöön tulee K-marketin lisäksi ulospäin vuokrattavia tiloja, joihin on sijoittumassa mm. Alko riippuen lääninhallituksen luvista. Lisäksi nykyinen kaupparakennus saneerataan ja siihen varataan tiloja pienyrittäjien käytttöön. Yhteensä vuokrattavia tiloja on noin 3000 m2. Tavoitteena on tiivistää Ylläksen palveluja yhteen paikkaan ja saada alueelle toimiva kauppakeskus matkailijoiden käyttöön.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Lapin Teollisuusrakennus Oy,
sivu-urakoitsija on Are Oy ja
pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto Neva Oy
Hankkeen rakennusaikainen työllistävä vaikutus on useita kymmeniä henkilöitä.

Tontti mahdollistaa myös kaupan laajentamisen tulevaisuudessa sekä erillisen noin 3000 m2:n liikerakennuksen rakentamisen.

Jounin kauppa Ylläksellä on toiminut vuodesta 1950 alkaen. Jouni ja Terttu Kaulanen perustivat kaupan omakotitalonsa alakertaan. Nykyisiin tiloihin kauppa siirtyi vuonna 1980 ja tiloja on sen jälkeen laajennettu useaan otteeseen nykyiseen laajuuteensa. Esa Kaulanen aloitti kaupanpidon vaimonsa Annen kanssa vuonna 1980.  Heidän lisäkseen kauppa työllistää vakituisesti kahdeksan henkilöä, mutta matkailun sesonkiaikoina työntekijämäärä kaksinkertaistuu.

K-market Jounin Kaupassa tehdään ruokakaupan lisäksi taloustavara- ja pienimuotoista rautakauppaa sekä polttoainekauppaa. Sesonkitarvikkeet ja Lapin herkut kuuluvat kaupan valikoimiin.  Kaupassa on myös On-Line-palvelupiste ja kopiopalvelu.

Lisätietoja:
Sampo Kaulanen p. 044 3160579

 

 

Takaisin ylös