Kesko ja SRV yhteistyöhön Leirin kauppakeskuksen kehittämiseksi Lappeenrannassa

Keskon ja SRV:n tavoitteena on kehittää yhdessä Lappeenrannan kaupungin kanssa kauppakeskus Leirin alueelle Lappeenrantaan. Kauppakeskuksessa tulisi olemaan vuokrattavaa liiketilaa noin 35 000 neliötä. Leirin kauppakeskus olisi Suomen kymmenen suurimman kauppakeskuksen joukossa ja kokoluokassaan ja monipuolisuudessaan ylivoimainen kauppakeskus Etelä-Karjalassa. Suunnitelmien mukaan kauppakeskuksen olisi määrä avautua vuonna 2014. Leirin kauppa- ja palvelukeskushankkeen kokonaisinvestoinnin määrä on noin 100 miljoonaa euroa.

– Haluamme luoda tulevaisuuden tarpeisiin vastaavan kaupallisen ja toiminnallisen kokonaisuuden, joka tyydyttää talousalueen ja ympäristökuntien kuluttajien ja turistien tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla Etelä-Karjalan alueella. Kauppakeskus tulee luomaan uutta vetovoimaa Etelä-Karjalan maakuntaan jo käynnistettyjen vapaa-ajan investointien lisäksi. Samalla luodaan merkittävää taloudellista hyötyä paikkakunnalle, Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä kertoo.

Leirin Kauppakeskus tulisi sijaitsemaan keskusta-alueella noin kilometrin päässä Lappeenrannan ydinkeskustasta Lappeenrannan lentokentän läheisyydessä.

 – Keskon tavoitteena on tukea Lappeenrannan keskustan kokonaisvaltaista kehittämistä Rakuuna-kiinteistön uudistamisen ja Leirin kauppakeskushankkeen yhteisvaikutuksella, Heikkilä sanoo.

Tiedustelut:
Aluejohtaja Timo Heikkilä, Kesko Oyj, p. 0500 496 170
Asiakkuusjohtaja Pasi Nieminen, SRV Yhtiöt Oyj, p. 040 560 4274

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

SRV Yhtiöt Oyj (www.srv.fi) on johtava projektinjohtourakoitsija ja kiinteistöhankkeiden kehittäjä Suomessa. Yhtiö kehittää ja rakentaa liike- ja toimitiloja, asuntoja, teollisuus-, logistiikka- ja kalliorakennuskohteita sekä yritys- ja asuinalueita Suomessa sekä Venäjällä ja Baltiassa. Vuonna 2010 SRV:n liikevaihto oli 484 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 790 henkeä.

Takaisin ylös