Kassatyöntekijä on moniosaaja

Kaupan kassalla työskentelevä tarvitsee tietoa paitsi monenlaisista tuotteista, myös esimerkiksi erilaisista maksukorteista ja ostojen ikärajavalvonnasta. Esimies on avainasemassa uuden kassamyyjän perehdytyksessä, ja tueksi on tarjolla monenlaista verkkokoulutusta.

 

Ikärajapassi

Kaupan valikoimiin kuuluu tuotteita, joiden myymistä alaikäisille on rajoitettu tai se on kokonaan kielletty. Tammikuussa 2013 voimaan tulleen ohjeistuksen mukaan kassatyöntekijän tulee tarkistaa alkoholijuomia, tupakkatuotteita ja tupakointivälineitä ostavan asiakkaan ikä aina, kun asiakas vaikuttaa alle 30-vuotiaalta. Kassatyöntekijöiden valmiuksia ikärajavalvontaan parannetaan koulutuksella. Heidän tulee suorittaa Päivittäistavarakauppa ry PTY:n ikärajapassi ja noudattaa PTY:n antamia ohjeita ikärajavalvonnasta.

Vastuullisia valintoja

Vuoden 2012 aikana K-instituutti toteutti uuden Vastuullisia valintoja -verkkokoulutuksen, joka esittelee K-ryhmän vastuullisuustyötä monipuolisesti. Koulutus antaa hyvän kokonaiskuvan vastuullisuuden eri osa-alueista ja vastauksia asiakkaiden usein esittämiin kysymyksiin.

Mestarimyyjäkoulutus

K-kaupan myyjiä on yli 50 vuoden ajan koulutettu Mestarimyyjäkoulutuksella. Vuonna 2012 uudistetun verkkokoulutuksen sisältö painottuu K-ryhmän yhteisiin perusasioihin, ketjun liiketoiminnan ajankohtaisiin painopisteisiin, tuotetietouteen ja asiakaspalveluun.

Tietoturvapassi

Vuosittain suoritettava Tietoturvapassi-koulutus antaa perustiedot tietoturvariskeistä ja siitä, miten niitä voi omalla tarkkaavaisuudellaan ja toiminnoillaan minimoida maksutapahtuman yhteydessä. Vuoden 2012 lopussa yli 23 000 Keskon ja K-kaupan työntekijää oli suorittanut koulutuksen ja saanut Tietoturvapassin.

Käteisnostopalvelu

Kaupan käteisnostopalvelun verkkokoulutus käynnistyi maaliskuussa 2013. Koulutuksessa kassahenkilöstö saa tietoa maksu- ja kassapäätteen toiminnasta silloin, kun asiakas haluaa nostaa käteistä kassalta ostosten yhteydessä.

K-Plussa MasterCard

Helmikuusta 2013 alkaen kaupan henkilöstölle on ollut tarjolla K-ryhmän oman maksuvälineen, K-Plussa MasterCardin, verkkokoulutus. Koulutuksessa henkilöstö saa perustiedon maksuvälineen ehdoista ja eduista asiakkaalle.

 

Tämä juttu on julkaistu myös Keskon yhteiskuntavastuun raportissa 2012. Tutustu myös muihin raportin case-esimerkkeihin: http://www.kesko.fi/fi/Vastuullisuus/Raportit/Keskon-yhteiskuntavastuun-raportti-2012/ .

Takaisin ylös