Pirkka Ecocert-sertifioiduille pesu- ja puhdistusaineille voitto European Private Label Awards 2021 -kilpailussa

Pirkka Ecocert-sertifioitu pesu- ja puhdistusainesarja on valittu Euroopan parhaimmaksi tuotesarjaksi kodintarvikekategoriassa European Private Label Awards 2021 -kilpailussa. Sarja on ensimmäinen Ecocert-sertifioitu luonnollisista raaka-aineista valmistettu kaupan oman tuotemerkin puhdistusainesarja Suomessa.

Euroopan parhaimpia kaupan omia tuotemerkkejä arvioiva kilpailu European Private Label Awards on järjestetty vuodesta 2017 alkaen ja siinä valitaan vuosittain parhaimmat ja innovatiivisimmat eurooppalaiset private label -tuotteet. Kilpailun järjestää arvostettu European Supermarket Magazine -lehti, joka seuraa ruokakauppoja ja päivittäistavaratoimialan kehitystä Euroopassa. Tänä vuonna kisattiin 14 eri kategoriassa.

”Pandemian vaikuttaessa ostokäyttäytymiseen vahva kaupan omien tuotemerkkien tarjonta ei ole koskaan ollut näin tärkeässä roolissa. Voittajat ja finalistit osoittavat, että kauppaketjut ovat onnistuneet luomaan tuotteita, jotka pystyvät kilpailemaan ja jopa ylittämään innovatiivisuudessaan vastaavat brändituotteet”, kertoo toimittaja Stephen Wynne-Jones European Supermarket Magazine -lehdestä.

Pirkka kehitti ensimmäisen Ecocert-sertifioidun luonnollisista raaka-aineista valmistetun kaupan oman tuotemerkin puhdistustuotesarjan Suomeen. Pirkka Ecocert-sarjaan kuuluu pesu- ja puhdistusaineita kodinhoitoon ja tekstiileille: omenantuoksuinen pyykinpesuaine 750 ml, tuoksuton ja villivadelman tuoksuinen astianpesuaine, villivadelmantuoksuinen yleispuhdistusaine ja villivadelmantuoksuinen keittiöpuhdistusaine. Tuotteet ovat tulleet kauppoihin marraskuussa 2020.

”Sarjalla haluttiin vastata asiakkaiden toiveisiin ympäristöystävällisemmistä puhdistustuotteista. Luonnollisista raaka-aineista valmistettujen kosmetiikka- ja puhdistustuotteiden kysyntä ja kiinnostus kasvavat. Halusimme tutun Pirkka-sarjan avulla mahdollistaa vastuullisemman valinnan yhä useammalle kuluttajalle Suomessa, kuitenkin ekologisten tuotteiden joukossa pirkkamaisen edullisesti. Tuotteet toteutettiin niin kauniissa pakkauksessa, että tiskiaineen tai keittiön puhdistusaineen voi jättää esille tiskipöydälle”, kertoo tuotesarjasta vastaava valikoimapäällikkö Camilla Rosenqvist.

Pakkausten visuaalinen ilme onkin toteutettu yhteistyössä Ivana Helsingin kanssa ja kuosin on suunnitellut Paola Suhonen

Puhdistustuotesarjan tuotteilla on ekologisuudesta kertova Ecocert-sertifikaatti ja Pohjoismainen Ympäristömerkki, joten tuotteet täyttävät tiukat ympäristökriteerit ja ovat turvallisia käyttää niin ihmisille kuin ympäristölle. Tuotteet ovat myös vegaanisia ja sarjan tuotteiden ainesosat ovat 99,6-99,9 prosenttisesti luonnollista alkuperää.

”Ecocert-sertifikaatti varmistaa, että tuotteet on valmistettu vähintään 95% luonnollista alkuperää olevista ainesosista. Tuotteiden sertifioitu ympäristöystävällinen valmistusmenetelmä kattaa koko tuotantoprosessin. Valmistuksen aikana vettä ja energiaa käytetään säästeliäästi sekä vähennetään tuotannossa syntyviä päästöjä ja jätteitä. Tuotteissa ei käytetä muun muassa. petrokemiallisia fosfaatteja eikä pinta-aktiivisia aineita. Sarjan pullopakkaukset on valmistettu kierrätysmuovista ja ne ovat myös käytön jälkeen kierrätettäviä”, kertoo K-ryhmän päivittäistavaratoimialan vastuullisuuspäällikkö Johanna Teinilä-Kurvinen.

”Olen erittäin iloinen voitosta, on hienoa saada kehitystyöllemme tunnustusta”, iloitsee Rosenqvist.

Lue European Supermarket Magazinen uutinen kilpailun voittajista täältä

Takaisin ylös