K-ryhmän myynti kehittyi viime vuonna Kymenlaaksossa yli 8 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän myynti Kymenlaaksossa oli viime vuonna yhteensä 293,8 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 8,2 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli yhteensä 193,9 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 6,1 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kävi 66,4 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 3,8 %. Autokaupan myynti oli 33,5 miljoonaa euroa.

”K-Citymarketien myynti siivitti koko alueen päivittäistavarakaupan hyvään yli 6 %:n kasvuun”, toteaa tyytyväisenä Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä. ”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa toimiala ylsi lähes 4 %:n kehitykseen. Viime vuonna K-ryhmään ostetut autokaupan toiminnot ovat tuoneet hyvä lisäkehityksen alueen kokonaismyynteihin”, Heikkilä jatkaa.

Syksyllä Kotkan Rauhalaan avattiin uusi ja nykyaikainen nopean asioinnin K-Market.

Lisätietoja: Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170, mail: timo.heikkila@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global100  MostSustainableCorporations in the World). www.kesko.fi 

Takaisin ylös