K-ryhmän Lounais-Suomen päivittäistavarakaupan myynti nousi viime vuonna yli miljardin euron

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 3.2.2021 K-ryhmän Lounais-Suomen alueella myynti oli viime vuonna yhteensä 1 410,8 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 6,9 %.

Päivittäistavarakaupan myynti oli 1 025,0 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 7,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 301,6 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 8,0 %. Autokaupan myynnin arvo oli 84,3 miljoonaa euroa.

K-ryhmän Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat Ahvenanmaa, Satakunta ja Varsinais-Suomi.

”Ensimmäistä kertaa alueen historiassa päivittäistavarakaupan myynti nousi yli miljardin euron”, iloitsee Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna. ”Haluan osoittaa  erityiskiitoksen asiakkaillemme, jotka osoittivat meihin suurta luottamusta Keskon 80-vuotisjuhlavuonna ja muuten poikkeuksellisena vuotena. Edelleen haluan kiittää  kauppiaitamme henkilökuntineen tehdystä erinomaisesta työstä”, Lauri Inna kiittelee.

”Kaupoissa on onnistuneesti toteutettu kauppakohtaisia liikeideoita ja korona-ajasta huolimatta kaupoissamme on ollut turvallista asioida. Kuluttajien innokas kotien, pihojen ja puutarhojen kunnostus siivitti K-Rauta -ketjun myynnin yli 10 % hienoon kehitykseen”, Inna jatkaa.

”Haluan myös nostaa esille myös K-Market -ketjun erinomaisen myynnin kehityksen, yli 10 %. Olemme panostaneet monipuolisiin lähipalveluihin asiakkaillemme ja olemme onnistuneet siinä hienosti näin poikkeusaikana. Viime vuosien aikana olemme laajentaneet ja pitkälti uudistaneet Market-verkostoamme entisten Suomen Lähikaupalta ostamiemme kauppojen osalta ja nyt saamme iloita tämän työn onnistumisesta. Viime vuonna alueellemme perustettiin neljä uutta K-Marketia.”

Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomessa K-ryhmän myynti oli viime vuonna yhteensä 995,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 6,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 702,6 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 6,9 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 221,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,0 %. Autokaupan myynnin arvo oli 71,6 miljoonaa euroa.

Varsinais-Suomen alueella on toteutettu viime vuonna useita kauppapaikkahankkeita ja työ jatkuu myös tänä vuonna. ”Keväällä avattiin uusi K-Market Orippää, kesällä Kaarinaan uusi K-Market Kuusisto ja loppuvuodesta Turkuun niin ikään uusi K-Market Puolalankatu. Kemiönsaaressa avautui loppuvuodesta uudistettuna K-Market Dragsfjärd. Turun keskustaan tulee keväällä uusi K-Supermarket Centrum ja Maskuun aloitetaan uuden K-Supermarketin rakennustyöt. K-Citymarket Länsikeskuksessa Turussa on aloitettu yli 10 miljoonan arvoinen kokonaisuudistus”, Inna listaa.

Satakunta

Satakunnassa K-ryhmän myynti oli viime vuonna yhteensä 368,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,6 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 275,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 80,2 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 8,0 %. Autokaupan myynnin arvo oli 12,7 miljoonaa euroa.

Porissa avattiin joulukuussa uusi K-Market Karhunpesä. Raumalla ja Porissa jatketaan vahvaa hankeohjelmaa uusien kauppapaikkojen toteuttamiseksi.

Lisätietoja: Keskon Lounais-Suomen aluejohtaja Lauri Inna, puh. 040 764 4711, mail: lauri.inna@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös