Suomen ensimmäinen ruokakaupan oma pastatehdas Poriin - K-Citymarket Mikkolan Pasta Miccolo avautuu perjantaina

Ruokakaupan ja ravintolan raja-aita alkaa hälventyä myös Porin K-Citymarket Mikkolassa, kun kauppa saa oman pastatehtaan. Pasta Miccolo -nimisessä pastatehtaassa valmistetaan jatkossa kuutta erilaista pastaa ja useita erilaisia kastikkeita.

Mikkolaan avattava Pasta Miccolo on Suomen ensimmäinen pastatehdas ruokakaupassa. Idea pastatehtaan pystyttämiseksi kauppaan syntyi kauppiaspariskunnan tahdosta vastata asiakastoiveisiin ja ylittää ne.

”Tahdomme Mikkolassa tehdä asiakkaidemme arjen vaivattomammaksi monella tapaa. Puolivalmis, erittäin laadukas ruoka tuo nopeutta arkeen. Tällä keinolla arkeen saadaan myös ripaus juhlaa, sillä ravintolatasoinen tuorepasta eroaa perinteisestä pastasta merkittävästi”, K-Citymarket Mikkolan kauppiaat Kalle Wahlroos ja Teija Färm kertovat.

Pasta Miccolo avataan kauppaan perjantaina 24.10. Kaupan palvelutiskin läheisyydessä sijaitsevassa Pasta Miccolossa valmistetaan päivittäin kuutta erilaista pastaa sekä pesto-, ragu-, tomaatti- ja juustokastikkeita.

”Pastamuotoja on maailmassa lukemattomia, me aloitamme alkuunsa kuudella: meiltä saa mukaansa conchiglie-, penne rigatte-, gnocchi-, tagliatelle-, paccheri- ja fusillipastaa. Tulevaisuudessa aiomme alkaa valmistaa myös täytettyä pastaa eli ravioleja. Tavoittelemme korkeinta mahdollista laatua aitoon italialaiseen tyyliin – tietysti aina tuoreimmista raaka-aineista. Asiakas pystyy myös tutustumaan valmistukseen: Pasta Miccolo sijaitsee keskeisellä paikalla kaupassamme, ja pastakoneet ovat asiakkaiden näkösällä”, Wahlroos kertoo.

K-Citymarket Miccolossa pastat ja kastikkeet toteutetaan sisilialaisittain. Pasta Miccolon koneet ovat italialaista laatua, ja reseptiikasta vastaa italialainen Andrea Salerno. Salerno on kotoisin Sisiliasta, josta myös Pasta Miccoloon on haettu inspiraatiota. Pasta Miccolon taustalla tukemassa ja mentoroimassa on ollut mukana myös Turussa toimiva palkittu italialaisravintoloitsija ja artesaanijäätelöä valmistava Angelo Tursi.

”Myymme asiakkaillemme autenttista pastaa. Tavoitteemme on, että tämän italialais-suomalaisemmaksi ei ruokakokonaisuus voi tulla. Kokeilimme tätä varten yli kymmentä eri jauhoa, kunnes löysimme sen oikean: jauhomme tulevat pienen kylän pienestä myllystä Sisilian maaseudulta. Kyseistä jauhoa ei ole missään muualla myynnissä Suomessa. Emme käytä lisättyjä säilöntäaineita, eikä tuotetta pastöroida tai pakata ilmatiiviisti, kuten useimpia pastoja. Kyseessä on siis aivan aito tuorepasta”, Wahlroos kuvailee.

Ensivaiheessa Pasta Miccolosta myydään puolivalmiita tuotteita mukaan otettavaksi. Asiakas saa valita haluamansa pastan sekä kastikkeen, jotka valmistetaan loppuun kotona. Asiakas saa reseptit ja tarvittavat ohjeet onnistumiseen tiskiltämme tuotteita valitessaan. Pastaa ja kastikkeita on myynnissä koko kaupan aukiolon ajan, maanantaista lauantaihin klo 7-23 ja sunnuntaisin klo 9-23.

”Suunnitelmana on, että jatkossa pasta-annoksia voi nauttia myös valmiina kaupassamme. Pastaperjantait, jolloin tämä olisi mahdollista, on tarkoitus aloittaa marraskuussa”, Wahlroos sanoo.

Takaisin ylös