Maailman suurin kevätjuhla, Kevätjuhlalive, järjestetään Suomen nuorille 29.5.

Lasten ja nuorten säätiö, Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma järjestävät maailman suurimman kevätjuhlan, Kevätjuhlaliven 29.5. klo 12–14. Juhlassa esiintyvät muun muassa Cledos, Jannika B, Seksikäs-Suklaa ja joukko nuoria. Ohjelmassa on lisäksi valmistuvien nuorten puheita. Juhlan juontavat näyttelijät Krista Kosonen ja Christoffer Strandberg. Juhla on avoin kaikille iästä ja luokka-asteesta riippumatta ja se lähetetään HS Lasten uutisten suorana lähetyksenä Helsingin Sanomien verkkosivuilla ja Ruutu-videopalvelussa sekä Ilta-Sanomien verkkopalvelussa.

Kokoontumiskiellot peruivat perinteiset kevätjuhlat kouluista. Monelle nuorelle kevätjuhla on kuitenkin yksi vuoden kohokohdista. Lasten ja nuorten säätiö, Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma halusivat varmistaa, että nuoret saavat ansaitsemansa juhlistuksen koronasta huolimatta. Siitä syntyi ajatus Maailman suurimmasta kevätjuhlasta.

“Teettämämme 10 kysymystä koronatilanteesta -selvityksen mukaan nuoria harmittaa kovin, että kaikki kivat asiat on koronan takia peruttu. Samalla opettajat ovat venyneet uskomattomiin suorituksiin tehdessään digiloikan muutamassa viikossa. Halusimme tarjota nuorille unohtumattomat koulun päättäjäiset ja opettajille mahdollisuuden tuoda nuorensa valmiiksi suunniteltuun kevätjuhlaan”, kertoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Maailman suurimman kevätjuhlan teemana on unelmat ja tulevaisuususko. Yhteisellä juhlalla halutaan viestittää nuorille, että elämää on koronan jälkeenkin ja kivoja juttuja tapahtuu poikkeustilanteesta huolimatta.

“Jo ennen koronaa nuorten tulevaisuususkoa ovat koetelleet muun muassa ilmastonmuutos ja työelämän epävarmuus. On tärkeää, että annamme yhdessä nuorille viestin, että myös poikkeustilanteessa on tärkeää unelmoida ja miettiä miten yhteiskunnasta tehdään entistä parempi. Oli mahtavaa huomata, kuinka innolla Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma lähtivät tähän heti mukaan”, Alanen jatkaa.

"Halusimme ehdottomasti lähteä mukaan hankkeeseen, kun kuulimme siitä. Kevätjuhlat ovat tärkeä merkkipaalu monelle nuorelle, ja haluamme olla mukana tuomassa heille sitä iloa, joka kevääseen kuuluu. Nuorilla on tärkeä rooli tässä yhteiskunnassa, ja meidän kaikkien yhteinen tehtävä on näyttää se paitsi sanoin, myös teoin", K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen sanoo.

Tapahtuman ohjelma päivittyy sivulle www.nuori.fi/kevatjuhlalive sitä mukaa, kun se varmistuu.

Kevätjuhlaliven järjestävät Lasten ja nuorten säätiö, Pohjola Vakuutus, K-ryhmä ja Sanoma. Tapahtumaa tukevat Dentsu Aegis ja Vantaan kaupunki.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös