K-ryhmän myynti alkuvuonna oli pääkaupunkiseudulla 545,7 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2020 K-ryhmän myynti kehittyi alkuvuonna 7,7 % pääkaupunkiseudun alueella ja se oli yhteensä 545,7 miljoonaa euroa alv 0 %. Pääkaupunkiseudun alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Päivittäistavarakaupan myynti oli alueella 361,5 miljoonaa euroa ja se kehittyi 11,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan toimialan myynti oli 115,3 miljoonaa euroa. Autokaupan myynnin arvo oli 68,8 miljoonaa euroa.

”K-ruokakauppojen hyvän myynninkehityksen näissä poikkeusoloissa takasivat kauppiasyrittäjien ketteryys reagoida asiakkaiden toivomiin muutoksiin. Kesko on kyennyt turvaamaan sen, että toimitusvarmuus kauppoihin on säilynyt hyvänä. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa on myös menestynyt hyvin ja olen tyytyväinen K-Rauta-ketjun 9 %:n myynnin kehitykseen. Autokauppa oli yli 3 % kasvussa”, kertoo Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä.

K-ryhmän pääkaupunkiseudun alueella on tällä hetkellä jo lähes 50 K-ruokakauppaa, jotka toimivat myös k-ruoka.fi:n verkkopalvelun kautta ja verkkopalveluita tarjoavien kauppojen määrä kasvaa viikoittain.

Lisätietoja: Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös