K-ryhmän Etelä-Suomen alueen myynti kehittyi alkuvuonna 14,3 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 28.4.2020 K-ryhmän Etelä-Suomen alueen myynti kehittyi alkuvuonna (tammi-maaliskuu) 14,3 % ja se oli 390,9 miljoonaa euroa alv 0 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 287 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan myynti oli 71 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,4 %. Autokaupan myynti koko alueella oli 33 miljoonaa euroa.

K-ryhmän Etelä-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

”Hyvä myynninkehitys kertoo siitä, että K-kauppiasyrittäjät ovat reagoineet ketterästi poikkeustilanteen vaatimiin muutoksiin. Kesko on kyennyt turvaamaan sen, että toimitusvarmuus kauppoihin on säilynyt hyvänä. Verkkokauppoja on avattu paljon ja niitä tulee koko ajan lisää. Tällä hetkellä Etelä-Suomen alueellamme ruokaa voi ostaa k-ruoka.fi:n kautta jo lähes 70 K-ruokakaupasta ja määrä kasvaa viikoittain koko ajan.”

Auton vähittäiskauppaan liittyvät yritysostot nostivat kokonaiskehityksen koko alueella peräti 14,3 %:iin”, Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä kertoo tyytyväisenä.

Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä K-ryhmän myynti oli yhteensä 64,3 miljoonaa euroa ja se kehittyi 19,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 42,6 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 6,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan toimialan myynti oli 12,7 miljoonaa euroa.

Kymenlaakso

Maakunnassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 65,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 16 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 43,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 13,5 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 5,5 %.

Päijät-Häme

Päijät-Hämeessä myynti oli yhteensä 70 miljoonaa euroa ja se kehittyi 20,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 46,6 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 7,3 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 16,2 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 9,4 %.

Uusimaa pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen

Alueen myynti yhteensä oli 191,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 10,3 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 154,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 28,6 miljoonaa euroa ja se kehittyi 3,9 %.

Lisätietoja:
Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä, puh. 0500 496 170

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös