Tiesitkö tämän kevytautoista? 4+1 knoppia!

Eduskunnan hyväksymä laki tavallisten henkilöautojen muuttamisesta niin kutsutuiksi kevytautoiksi astuu voimaan marraskuun alussa. Kevytauto on ajoneuvolaissa T1- eli traktoriluokkaan kuuluva ajoneuvo, jonka suurin rakenteellinen nopeus on rajoitettu 60 kilometriin tunnissa.
  1. Käytännössä melkein minkä tahansa auton voi muuttaa kevytautoksi
    Kevytautoksi voi muuttaa aiemmin Suomessa käyttöönotetun henkilöauton, jonka ensimmäinen käyttöönotto on 1.1.2015 tai sen jälkeen. Jatkossa ensimmäisen käyttöönottovuoden päättymisestä on saanut kulua enintään kymmenen vuotta. Kevytauton omamassan painorajoitus on 1500 kiloa.

  2. Ei väliä, millä kulkee!
    Sähköä, bensaa, kaasua tai dieseliä – valitse vapaasti! Jos kyseessä on sähköauto, saa auto painaa 1800 kiloa bensiini-, kaasu- tai dieselkäyttöisen kevytauton 1500 kilon maksimirajoituksen sijaan.

  3. Mopoautokortti riittää
    Jos mopoautokortti (AM121) on jo suoritettuna, se kelpaa myös kevytauton rattiin. Kuljettajan täysi-ikäistyessä osaamista täytyy kuitenkin päivittää B-korttiin, jotta saman auton käyttö tavallisena autona ilman nopeusrajoitinta onnistuu.

  4. Kertahankinnalla selviää
    Uuden auton ostaminen kuuluu useimpien ihmisten elämän suurimpiin hankintoihin. Useassa perheessä vastaan on tullut muutaman vuoden sisällä useampi hankinta, kun ensin on ostettu mopoauto, ja kolmen vuoden kuluttua tilalle on hankittu tavallinen henkilöauto. Kevytauton kohdalla selviää kertakaupalla, sillä samaisesta autosta voi poistaa nopeusrajoittimen kuljettajan hankittua henkilöauton ajokortin.

+ 1: Ei vaikutusta takuuseen
Volkswagen-jälleenmyyjältä hankitun uuden, kevytautoiksi muutetun auton takuu ei eroa perinteisten henkilöautojen takuusta. Kevytautolla on sama tehdastakuu sekä samat huoltovälit – nopeusrajoitinta koskee puolestaan sen valmistajan myöntämä takuu.

Haluatko tietää lisää? Lisätietoa Volkswagenin kevytautosivustolta.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös