Osallistu keskusteluun muovista - Twitter chat 1.3.2019 klo 10

#muovichat: Mihin muovia tarvitaan, milloin siitä tulee ongelma? Twitter-chatissamme keskustellaan muovista usean eri tahon asiantuntijan voimin. Verkkokeskustelun tarkoituksena on löytää uudenlaisia ideoita muovin kertakulutuksen minimoimiseksi ja kierrätyksen tehostamiseksi.

Muovi säilöö ja säilyttää, mutta luontoon päästessään hajoaa ja leviää. Kertakäyttökulttuurista luopuminen on yksi suurimmista ympäristöteoista.

Haluamme tuoda eri alojen asiantuntijoita yhteen keskustelemaan muovista: sen hyödyistä ja haitoista sekä löytää vastauksia esimerkiksi siihen, miten erilaiset tahot voivat osaltaan vähentää muovin kertakulutusta, olla kehittämässä sen kierrättämistä, uudelleenkäyttöä ja korvaavia materiaaleja.

K-ryhmän järjestämä Twitter-chat käydään perjantaina 1.3.2019 klo 10-11 aihetunnisteella #muovichat

K1: Hyvä paha muovi: Kumpaa muovi oikein on, hyvää vai pahaa? Mikä on paras tapa taklata muovin haasteet?

K2: Yksilön vaikutusmahdollisuudet: Miten yksittäisen ihmisen kulutuskäyttäytymisen pitäisi muuttua, jos halutaan, että todellista muutosta saadaan oikeasti aikaan?

K3: Muovi pakkausmateriaalina: Mitä hyötyä ja haittaa muovipakkauksista on ja mitä vaihtoehtoja perinteiselle muovipakkaukselle on olemassa?

K4: Muovin kierrättäminen: Miten muovin kierrättäminen tulisi järjestää kuluttajille, jotta kaikki saataisiin mukaan kierrättämään?

K5: Kenelle kuuluu päätöksenteko? Kenen pitäisi tehdä muovinkäyttöä koskevat valinnat ja päätökset: lainsäätäjän, kaupan vai kuluttajan?

 

Näin osallistut keskusteluun:

 • K-ryhmä twiittaa keskustelun kysymykset yksi kerrallaan tililtä @Kryhma
 • Ylläolevat kysymykset toimivat keskustelun runkona. Voit valmistautua chattiin etukäteen esimerkiksi hahmottelemalla vastauksiasi valmiiksi.
 • Twiittaa vastauksesi omalta tililtäsi näin:
  •  Liitä twiitin alkuun, mihin kysymykseen tai ketjuun haluat kommentoida, esimerkiksi V1:
  • Lisää twiittisi loppuun aihetunniste #muovichat.
  • Twiittaa vastaus kerrallaan, kun @Kryhma on twiitannut kysymyksen.
  • Kommentoi vapaasti muiden twiittejä.

Tervetuloa mukaan keskusteluun!

Takaisin ylös