Maalaisjärki päässä juhannusliikenteessä: mekaanikon kolme vinkkiä

Juhannuksena moni viettää aikaansa ruuhkissa. K Caaran Audi Center Airportin työnjohtaja Bogomil Sokolov jakaa vinkkinsä sujuvampaan juhannushuristeluun.

Autoilu niin juhannuksena sujuu sujuvammin ja sekä ympäristöä että hermoja säästäen, kun pitää maalaisjärjen mukana. Kolmella yksinkertaisella vinkillä pärjäät sutjakammin, kertoo Bogomil Sokolov.

Suunnittele reittisi

Tee reittisuunnitelma ennen lähtöäsi ja huomioi myös pysähdyspaikat etukäteen, jos matka on pidempi. Tarkasta mahdolliset tietyöt ja seuraa mahdollisia liikennetiedotuksia matkan aikana vaikkapa radion kautta. Hyvä suunnitelma sujuvoittaa sekä nopeuttaa taitettavaa matkaa ja suunniteltu huoltopysäkki pitää niin matkustajat kuin autonkin kylläisinä.

Kiire pois!

Kiire ei auta juhannuksena tai muutoinkaan. Lähde ajoissa! Muista, että etenkin juhannuksena matkalla on sinun lisäksesi paljon muitakin. Nauti matkasta parhaasi mukaan ja hengitä syvään.

Varmista autosi kunto

Matka kuin matka, on pienet perustarkastukset autolle hyvä suorittaa. Etenkin rengaspaineet on hyvä tarkastaa ennen juhannusajoa, sillä kuormat ovat usein arkiajoa suurempia. Muista myös tarkastaa lasinpesunesteet ja öljyt.

Miten ajat turvallisesti? Mitkä seikat vaikuttavat turvalliseen ajoon? K-Caaran Mestarimekaanikot antavat vinkkejä turvalliseen ajamiseen alla olevalla videolla.

Takaisin ylös