Kolme käytännön vinkkiä allergiakotiin

Tällä viikolla vietetään Allergiaviikkoa. Allergiaviikko on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n jokavuotinen kevätkampanja, jonka tavoitteena on kiinnittää huomiota herkkyyksiin ja allergioihin, auttaa arjessa ja lisätä tietoisuutta allergioiden yleisyydestä. Vuoden 2019 Allergiaviikko on osa myös liiton 50-vuotisjuhlavuotta.

Allergiat ja tuoksuyliherkkyys aiheuttavat oireita monille

Noin joka toinen suomalainen kärsii jossakin vaiheessa elämäänsä allergiaoireista. Allergiaa voivat aiheuttaa monet asiat: ikäviä oireita voi saada esimerkiksi siitepölystä, erilaisista ruoka-aineista, lemmikkieläimistä, nikkelistä, kumikemikaaleista tai esimerkiksi hyönteisten pistoista.

Jopa 10-40 % suomalaisista kärsii myös erilaisista hajuista. Puhdas pyykki tuoksuu toisen nenään ihanalta, kun toinen saa samasta hajusta migreenin. Tuoksuyliherkkä voi saada oireita monista arkipäiväisistä asioista, joita on usein hankala välttää etenkin julkisilla paikoilla. Tuoksuyliherkkä voi reagoida vaikkapa hajuvesiin, pesuaineisiin, rakennusmaaleihin tai huonekaluihin.  

Kolme tuotevinkkiä allergiakotiin

K-ryhmä haluaa mahdollistaa asiakkaille kestävämmän elämäntavan – oli kyseessä sitten arjen ruokailu, liikkuminen tai asuminen.

1. K-kaupat tarjoavat laajan vastuullisuusmerkittyjen omien tuotemerkkien valikoiman, josta löytyy hyviä valintoja allergiakotiin. Pirkka-sarjassa Allergiatunnus on Pirkka Color ja White Sensitive -pyykinpesuaineilla ja Pirkka All in 1 -konetiskitableteilla.

Pirkka Color Sensitive pyykinpesuneste on hajusteeton, fosfaatiton ja zeoliititon tuote ja sopii kaikelle pyykille. Tuotteen pH on 9,3. Tuotteella on Allergiatunnus ja Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, Joutsenmerkki.

2. Etenkin lapsiperheissä tiskikone pyörii päivittäin. Pienten lasten vanhemmat kantavat usein huolta siitä, ovatko päivittäisessä arjessa käytettävät pesuaineet varmasti turvallisia.

Pirkka All in 1 konetiskitabletit ovat väriaineettomia, hajusteettomia ja fosfaatittomia. Niillä on Allergiatunnus ja Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, Joutsenmerkki.

3. Kodin remontointi saa aikaan pölyä ja hajuja, jotka saattavat aiheuttaa oireita remontoijalle ja asukkaille. Remontoijan kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi maalin valintaan kaupassa.

 

Hyvä valinta on esimerkiksi liuotteeton, vähäpäästöinen Cello Serra -remonttimaali, joka kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokitusten M1-ryhmään. Sille on myönnetty Allergiatunnus, Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, Joutsenmerkki, ja kotimaisuudesta kertova Avainlippu.

 Lisää tietoa Allergiaviikosta

Takaisin ylös