Kesko voitti toisen kerran peräkkäin Parhaat sijoittajasivut -kilpailun

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry ovat valinneet Keskon verkkosivut Suomen parhaaksi sijoittajasivustoksi toista kertaa peräkkäin. Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut neljässä sarjassa: suuret, keskisuuret ja pienet pörssiyhtiöt sekä First North -yhtiöt.

Sijoittajasuhdejohtaja Kia Aejmelaeus (oik.) ja digitaalisen viestinnän projektijohtaja Harri Utoslahti vastaanottivat suurten yritysten ykköspalkinnon Pörssisäätiön palkitsemistilaisuudessa. Keskellä Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Tuomaristo arvioi sivuja viiden kattoteeman perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja kestävä toiminta.

Kesko sai kilpailun parhaat pisteet kaikki sarjat huomioiden. Tuomariston mukaan kärkiyhtiöiden sijoittajasivuille yhteistä on, että tietoa löytyy kattavasti ja samalla helposti sivuston selkeän rakenteen ja tehokkaiden hakutoimintojen ansiosta.

– Keskolla on yli 41 000 omistajaa ja sijoittajasivut ovatkin yksi IR-toimintojen tärkeimmistä kanavista tiedon välittämiselle sijoituspäätösten tueksi. Viimeisen vuoden aikana olemme päivittäneet taloudelliset tavoitteemme ja osinkopolitiikkamme sekä täsmentäneet sijoitustarinaamme vastaamaan uudistuvaa Keskoa. Arvostamme saamaamme tunnustusta, iloitsee sijoittajasuhdejohtaja Kia Aejmelaeus.

Vuoden 2019 voittajat

Suuret yhtiöt:

1. Kesko

2. Wärtsilä

3. Finnair
 

Keskisuuret yhtiöt:

1. Alma Media

2. Tikkurila

3. Tokmanni
 

Pienet yhtiöt:

1. Exel Composites

2. Marimekko

3. Glaston
 

First North:

1. VMP
 

Lisätietoja kilpailusta: www.porssisaatio.fi/blog/2019/05/29/parhaat-sijoittajasivut-palkinto2019-keskolle/

Kesko.fi menestyi myös kansainvälisesti

Keskon nettisivut saivat tunnustusta myös perinteikkäässä ruotsalaisyhtiö Comprendin Webranking-selvityksessä viime talvena. Kesko.fi arvioitiin Suomen toiseksi parhaaksi sivustoksi Wärtsilän jälkeen. Kilpailun kolmas oli Valmet. Selvityksessä oli mukana Suomen 50 suurinta pörssiyhtiötä.

Keskon saama pistemäärä 90,3/100 ylsi Europan 500 suurimman yhtiön arvioinnissa neljänneksi. Euroopan parhaaksi arvioitiin italialainen Eni. Kaupan alan yhtiöistä Kesko oli Euroopan paras.

Lisätietoja webrankingista: www.comprend.com/webranking

Takaisin ylös