Kesko on toteuttanut Ruotsin Onninen AB:n LVI-urakoitsijoita palvelevan liiketoiminnan myynnin

Kesko Oyj on toteuttanut Onninen AB:n LVI-urakoitsijoita palvelevan liiketoiminnan myymisen Solar AS:lle. Kaupan myötä Kesko pystyy keskittymään Ruotsissa rakentamisen kuluttaja- ja yritysasiakaskauppaan sekä infra-liiketoimintaan teknisessä kaupassa.

Kauppaan sisältyy Onnisen LVI-urakoitsijaliiketoiminta, joka palvelee Ruotsissa pääosin pieniä ja keskisuuria LVI-urakoitsijoita. Ruotsin Onnisen LVI-urakoitsijoita palveleva liiketoiminta työllistää noin 80 alan ammattilaista, jotka siirtyvät uuden omistajan palvelukseen.

Myydyn Onnisen LVI-urakoitsija-asiakkaita palvelevan liiketoiminnan liikevaihto Ruotsissa vuonna 2018 oli 70 miljoonaa euroa.

Kesko Oyj on 12.3.2019 kertonut lehdistötiedotteella vauhdittavansa liiketoiminnan tuloskäännettä Ruotsissa myymällä Onnisen LVI-urakoitsijaliiketoiminnan ja keskittyvänsä Onnisen infra-asiakkaiden palvelemiseen. Ruotsin kilpailuviranomainen ilmoitti 8.4.2019 hyväksyvänsä yrityskaupan. Lupaan ei sisältynyt ehtoja.

Lisätietoja:
Jorma Rauhala, rakentamisen ja talotekniikan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen, puh. 010 5322 211, jorma.rauhala@kesko.fi
Media: Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa, puh. 040 709 9176, jessica.diktonius@kesko.fi
Analyytikot: Sijoittajasuhdejohtaja Kia Aejmelaeus, puh. 010 53 22533, kia.aejmelaeus@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös