Kesko on toteuttanut ruotsalaisen Fresks-konsernin oston

Kesko-konserniin kuuluva K-rauta AB on toteuttanut Fresks-konsernin oston Litorinalta, Oscarson Investiltä ja yhtiön johdolta. Fresks-konserni on merkittävä toimija Ruotsin rautakaupassa ja XL Bygg -ketjun suurin jäsen. Kauppa vahvistaa merkittävästi Keskon markkina-asemaa Ruotsissa, erityisesti kasvavassa ammattirakentajien asiakassegmentissä.

Yrityskaupan myötä Keskon omistukseen siirtyy Fresks-konserni, jolla on 33 myymälää ja vahva markkina-asema Ruotsissa. Yhtiöllä on noin 500 työntekijää, jotka palvelevat pääasiassa pieniä ja keskisuuria remontointiin keskittyviä yritysasiakkaita.

Fresks-konsernin pro forma -liikevaihto oli viime vuonna 205 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen pro forma -käyttökate 18 miljoonaa euroa. Osakekauppana toteutettavan yritysoston velaton kauppahinta on noin 200 milj. euroa.

Kesko Oyj on 29.3.2019 kertonut lehdistötiedotteella ostavansa Fresks-konsernin. Ruotsin kilpailuviranomainen ilmoitti 3.5.2019 hyväksyvänsä yrityskaupan. Lupaan ei sisältynyt ehtoja.

Lisätietoja:
Jorma Rauhala, rakentamisen ja talotekniikan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen, puh. 010 5322 211, jorma.rauhala@kesko.fi
Media: Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa, puh. 040 709 9176, jessica.diktonius@kesko.fi
Analyytikot: Sijoittajasuhdejohtaja Kia Aejmelaeus, puh. 010 53 22533, kia.aejmelaeus@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös