K-ryhmän myynti oli Pohjois-Suomen alueella alkuvuonna 298,4 miljoonaa euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2019 K-ryhmän Pohjois-Suomen alueella (Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi) myynti oli tammi-maaliskuussa yhteensä 298,4 miljonaa euroa (alv 0 %). Päivittäistavarakaupan myynti oli 217,4 miljoonaa euroa ja rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti 80,9 miljoonaa euroa.
  • Alkuvuoden myynnit olivat lievästi negatiivisia johtuen pääsiäisen sijoittumisesta viime vuonna maaliskuulle. Parhaiten kehittyi K-Supermarket-kauppojen myynti kehityksen ollessa 3,3 %, kommentoi Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen.
     
  • Tällä hetkellä Pohjois-Suomen alueen suurimmat hankkeet ovat Oulun K-Citymarket Ruskon uudistus ja laajennus, uuden K-Market Hiukkavaaran rakentaminen Ouluun, Kuhmon K-Supermarketin täydellinen uudistusremontti, Inarin uusi K-Market ja Kempeleen logistiikkaterminaalin laajennus.

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaalla myynti oli alkuvuonna yhteensä 149,3 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 98,9 miljoonaa euroa ja rakentamisen sekä talotekniikan kauppa kävi 50,4 miljoonalla eurolla.

Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaan K-ryhmän myynti oli 21,2 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 12,5 miljoonaa euroa ja rakentamisen sekä talotekniikan kaupan myynti 8,7 miljoonaa euroa.

Kainuu

Kainuussa myynti oli yhteensä 24,4 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupassa myynti kävi 19,8 miljoonalla eurolla ja rakentamisen sekä talotekniikan kaupassa 4,6 miljoonalla eurolla.

Lappi

Lapin maakunnassa K-ryhmän myynti oli alkuvuonna yhteensä 103,3 miljoonaa euroa. Päivittäistavarakaupan myynti oli 86,2 miljoonaa euroa ja rakentamisen sekä talotekniikan kauppa kävi 17,1 miljoonalla eurolla.

Lisätietoja: Keskon Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarinen, puh. 0500 677 878

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 41 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 23 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös