K-kauppias tarjosi jalkapallolegenda rafaelille töitä: "Nyt seuralla on hyvä idoli junioritoimintaan"

Kun jalkapallolegenda Rafael siirtyi Mikkelin Pallo-Kissoihin ja tarvitsi töitä pelaamisen tueksi, yhteisö riensi apuun. K-Citymarket Mikkelin kauppiaat Marko ja Seija Miettinen tarjosivat Rafaelille työpaikan, joka mahdollistaa peliuran jatkamisen. Samalla paikallinen jalkapalloelämä ja juniorit pääsevät hyötymään Rafaelin pitkästä kokemuksesta. Katso video Rafaelista uutisen lopusta.

Jos on seurannut kotimaista jalkapalloa, ei ole voinut välttyä kuulemasta nimeä Rafael. Kahdesti Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut brasilaistaustainen kärkipelaaja on tunnetuimpia Suomessa pelanneita jalkapalloilijoita. Nyt 40-vuotiaana Rafael Pires Vieira tykittää edelleen maaleja Mikkelissä ja käynnistelee samalla valmennusuraa.

Kun Rafael pari vuotta sitten muutti Mikkeliin ja siirtyi Mikkelin Pallo-Kissojen riveihin, kävi selväksi, että hän tarvitsisi jalkapallon rinnalle toisen työpaikan. Mahdollisuus saada Rafaelin kaltainen esikuva paikkakunnalle oli tilaisuus, jota ei saanut päästää käsistä. Ratkaisu löytyi, kun paikallinen yhteisö riensi apuun ja pitkään mikkeliläistä urheiluelämää tukeneet K-Citymarket Mikkelin kauppiaat Marko ja Seija Miettinen tarjosivat Rafaelille työpaikan.

"Halusin tarjota Rafaelille töitä, jotta saisimme pidettyä hänet paikkakunnalla ja seuralla olisi hyvä idoli junioritoimintaan. Toivottavasti yhteistyömme avulla Rafael jakaa oppejaan mikkeliläisille futisjunioreille vielä monien vuosien ajan ja tuo kokemuksensa paikallisen jalkapalloelämän käyttöön", K-kauppias Marko Miettinen sanoo ja kehuu Rafaelia tunnolliseksi työntekijäksi.

Markolle paikallisen urheiluelämän tukeminen on itsestäänselvyys, ja yhteistyö on tiivistä niin Mikkelin Pallo-Kissojen, Mikkelin Palloilijoiden kuin jääkiekkoseura Jukurienkin kanssa.

"Haluan laskea harrastamisen kynnystä ja tukea nuorten urheilumahdollisuuksia. Sponsorointi ei enää tarkoita vain sitä, että ostetaan mainospaikka kentän reunalta", Marko sanoo.

Yhteistyössä on pelkkiä voittajia: kauppias, seura ja koko yhteisö hyötyvät. Unohtamatta Rafaelia, joka saa tehdä sitä, mitä eniten rakastaa.

"Jalkapallo merkitsee minulle paljon, koska ensimmäinen saamani lahja oli pallo. Jalkapalloa tärkeämpää on ainoastaan perhe", Rafael sanoo.

Takaisin ylös