”Autan aina, kun siihen on mahdollisuus”

Tammikuun Sykähdys-palkittu on Jari Torpakko Savonlinnan K-Market Hernemäestä. Kun asiakkaan tyhjät pyöränkumit kaipasivat lisää ilmaa, riensi Jari apuun. Edes rikkinäinen pumppu ei muodostunut esteeksi kumien täyttämiselle. Ilahtunut asiakas kirjoitti kiitoksensa paikkakunnan Facebook-ryhmään, jossa Jarin palvelualttius keräsi runsaasti huomiota ja tykkäyksiä.

Hernemäen K-Marketin myymälävastaavana työskentelevän Jari Torpakon saama kiittäväpalaute kiiri eteenpäin, ja Jari palkittiin tammikuun Sykähdyttäjänä. Sykähdys-palkinnon saa kuukausittain K-ruokakaupan työntekijä, jonka toiminta on aikaansaanut erityisen positiivista asiakaspalautetta.

Jarilla kokemusta kaupan alalta ja asiakaspalvelutyöstä löytyy: äiti on toiminut Enonkoskella kauppiaana ja poika jatkoi äitinsä jalanjäljillä. Kaupassa kasvaneelta asiakaspalvelu tulee kuin luonnostaan. 

”Kyllähän se tulloo, tulloo automaattisesti”, kertoilee Jari vaatimattomasti. 

”Se vain tulloo sieltä, kun on niin monta vuotta tätä työtä täällä maaseudulla tehnyt. Sitä on oppinut auttamaan ja kokemus on myös siihen osansa tuonut.”

Jari tuli kauppaan töihin vuonna 1984 ja ryhtyi sittemmin pyörittämään suvun kauppaa. Lähes 20 vuoden kauppiasura vaihtui kolme vuotta sitten palkkatyöhön. Kauppaa Jari ei hylännyt, vaan siirtyi myymälävastaavan tehtäviin K-Market Hernemäkeen sekä palvelutiskin taakse K-Supermarket Eväskellariin.

 ”Helpommalla pääsee.”, nauraa Jari. Pari päivää viikossa hän ylläpitää kädentaitojaan lihan ja kalan käsittelyssä palvelutiskillä. Muu aika menee K-Marketissa.

”On mukavaa, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä, kun siihen on ikänsä kasvanut.”

Kotona odottaakin sitten toisenlainen ”palvelutehtävä”; Jari yhdessä vaimonsa kanssa kasvattaa Australian paimenkoiria ja kotona vilistää neljän koiran lisäksi viisi kaksiviikkoista pentua. Myös aktiiviura jalkapalloilijana jatkuu ikämiessarjassa ja viime kesänä oman seuran, Willmanstrand IFK:n, kanssa juhlittiin Oulun turnauksesta saatua SM-kultaa.

Takaisin ylös