Vegaanisten tuotteiden suosio kasvaa Suomessa – Pirkka-sarjaan 16 uutta kasvipohjaista tuotetta vuonna 2017

Vegaaniset tuotteet ovat vuonna 2017 kasvattaneet suosiotaan suomalaisten ostoskoreissa. Kasvipohjaisten Pirkka-tuotteiden määrä on viime vuonna kasvanut 16 uudella tuotteella, ja nyt tuotteita on jo yli sata.

Tänä vuonna kasvipohjaisia tuotteita tulee Pirkka-sarjaan runsaasti lisää, muun muassa valmisruokiin ja jäätelöihin.

Vegaaniseen ruokavalioon sopivat vuoden 2017 Pirkka-uutuudet:

Trendeinä kaura, välipalat ja herkuttelu

K-ryhmän Ruokailmiöt 2017 -raportissa todettiin joustavan kasvissyönnin kiinnostavan noin 13 prosenttia suomalaisista. Tämä näkyi hyvin myös vuonna 2017 asiakkaiden ostoskoreissa: Kasviproteiinien myynti kasvoi 159 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Innokkaimmat joustavan kasvissyönnin kannattajat löytyvät tutkimuksen mukaan Länsi-Suomesta. 

Kasvisruokatrendeissä näkyvät samat trendit kuin ruokatrendeissä yleisestikin. K-ruokakaupoissa vuonna 2017 yksi suosituimmista kasvipohjaisista Pirkka-tuotteista oli Pirkka kaurajuoma, joka kasvatti myyntiään vauhdilla loppuvuonna 2016 tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen. Kasvipohjaisten juomien myynnin osuus maitovalmisteet-tuoteryhmässä on K-ruokakaupoissa noussut jo lähes kymmenykseen.

Kasvisruokaa helposti

Helppous, välipalat ja ”on the go” -syöminen näkyvät myös kasvisruokailussa. K-ryhmän oston asiantuntijoiden mukaan välipalatuotteissa tullaan näkemään vuonna 2018 useampia tuotelanseerauksia, joissa korostuvat helppouden lisäksi esimerkiksi vastuullisuus- ja terveellisyysnäkökulmat sekä tuoreus ja luonnollisuus. Välipaloissakin kaura on asiakkaita kiinnostava raaka-aine.

Pirkan viime vuoden uutuus bataattiranskalaiset on jo ehtinyt saada suosiota. Viime vuoden lopulla tuote voitti yleisöäänestyksellä K-Ruoka Awards -palkinnon Vuoden Pirkka-tuote -kategoriassa ja tammikuussa 2018 Pirkka bataattiranskalaiset valittiin Iltalehden Kultainen Pippuri -kilpailun finaalissa Arjen helpottaja 2018 -kategorian voittajaksi yleisöäänestyksen perusteella.

Bataattiranskalaiset ovat saamassa sisaruksen. Asiakkaat ovat toivoneet tuotetta gluteenittomana, joten Pirkka-sarja täydentyy gluteenittomilla bataattilohkoilla.

”Päätimme toteuttaa asiakkaidemme toiveen ja nyt voimme ylpeänä ilmoittaa, että lanseeraamme bataattiranskalaisten rinnalle gluteenittomat bataattilohkot, ne tulevat myyntiin K-kauppoihin helmikuun aikana”, paljastaa K-ryhmän päivittäistavarakaupan leivän ja ruokapakasteiden osto- ja myyntipäällikkö Tiina-Liisa Nirhola.

Kasvipohjaista herkuttelua

Kasvipohjaisuus ei nykyään enää automaattisesti tarkoita terveellistä ja kevyttä, vaan kasvispohjaisten tuotteiden joukkoon on tullut myös useampia herkuttelutuotteita. Muun muassa Pirkka maidottomat jäätelöt ovat löytäneet hyvin asiakkaiden ostoskoreihin ja sarjaan tuotiin viime keväänä neljäs maku, Pirkka maidoton puolukka-mustikkajäätelö. Keväällä sarjaan tulee jälleen uusi maku, suklaa.

Katso lista Pirkka-sarjan kasviperäisistä tuotteista: https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-100-kasviperainen

Takaisin ylös