Uhanalainen taimen tutuksi koko perheen tapahtumassa Ylöjärvellä

K-ryhmä, WWF ja Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys (KVVY) kunnostivat lauantaina 1.9. uhanalaiselle taimenelle lisääntymis- ja poikasalueita Myllypuroon Ylöjärvellä. Talkootyön ohessa järjestettiin myös erilaisia kala-aiheisia aktiviteetteja.

Vuonna 2014 tehdyt sähkökoekalastukset paljastivat, että taimenkanta oli hävinnyt Myllypurosta kokonaan. Samalla kuitenkin ilmeni, että vesistö sopii taimenen lisääntymiseen ja poikastuotantoon hyvin. Taimenta alettiin heti seuraavana vuonna istuttaa Myllypuroon mätirasioilla, ja paikalliset toimijat ovat sen jälkeen toteuttaneet istutuksia vuosittain.

Lauantaina 1.9. talkoolaiset kunnostivat uhanalaiselle taimenelle laadukkaita lisääntymis- ja poikasalueita, jotta kadotettu lohikala alkaisi jälleen lisääntyä Myllypurossa luontaisesti.

Talkoovahvuutta saapui paikalle myös tamperelaisista K-kaupoista. 

Vapaa-aikanaan kalastava K-Supermarket Kuninkaankulman kauppias Mikko Salmia oli yksi talkoissa mukana olleista kauppiaista.

-Tällainen yhdessä tekeminen on tärkeää ja arvostettavaa toimintaa. On hienoa nähdä ja kuulla asiantuntijoilta, miten taimenen elinoloja voidaan parantaa. Minulle oli yllätys havaita, miten matalassa vedessä taimen viihtyy. Olen ylpeä siitä, että K-ryhmä on mukana tällaisessa työssä luonnon hyväksi, Mikko Salmia sanoo.

Lue lehdistötiedote kokonaisuudessaan tästä.

Talkootyön ohessa kala-aiheisia aktiviteetteja

Talkootyön rinnalle järjestetyssä tapahtumassa osallistujat pääsivät muun muassa testaamaan taitojaan kalatietovisassa ja WWF:n kalakisassa. Perheen pienimmille oli järjestetty vaelluskala-värityspiste ja pallomeri, josta pääsi sukeltamaan yllätyksiä aina WWF:n heijastimista K-ryhmän lahjakortteihin.

Paikan päällä olivat myös Glitternistit loihtimassa meikkauksia ekoglitteristä ja Vegem myyntikärry pitämässä huolta talkoolaisten evästyksestä.

Tamperelainen Petronella huomasi K-Kalapolut-tapahtuman Instagramista edellisenä iltana ja päätti heti lähteä mukaan lastensa kanssa.

-Luonto on tärkeää ja arvot rakentuvat lapsuudesta. Kävimme yhdessä katsomassa puronkunnostustöitä ja olemme viettäneet aikaa täällä oheistapahtumassa. Parasta oli tyttöjen mielestä pallomeressä sukeltelu ja kalojen piirtäminen, 1-vuotiaan Emilian ja 3-vuotiaan Ninjan äiti kertoo.

Takaisin ylös