Tuottajalle kiitos: K-ryhmä maksaa suomalaisille ruoantuottajille jälleen satojen tuhansien eurojen lisätuen

K-ryhmä tilittää suomalaisille ruoantuottajille yli 350 000 euron lisätuen osana Tuottajalle kiitos -toimintatapaa. K-ruokakaupoissa myytiin vuonna 2017 noin 6 miljoonaa Pirkan Tuottajalle kiitos -tuotetta. K-ryhmän toimintamallin tavoitteena on nostaa esille suomalaista ruoantuotantoa ja tuottajia.

"Kotimaisuuden merkitys ja laadukkaan suomalaisen ruoan arvostus ovat kasvussa kuluttajien keskuudessa. Pirkan Tuottajalle kiitos -tuotteet ovat kuluttajille helppo keino tukea kotimaista ruoantuotantoa vielä tavallista kulutusvalintaa voimakkaammin. Kyse ei ole kertaluontoisesta kampanjasta, vaan K-ryhmän pysyvämmästä toimintamallista", sanoo K-ryhmän tavarakaupan johtaja Harri Hovi.

Pirkan Tuottajalle kiitos -tuotteita on ollut myynnissä K-ruokakaupoissa vuodesta 2016 lähtien. K-ryhmä maksaa tuotteista lisätuen suoraan tuottajille. Lisätuki on sisällytetty tuotteen hintaan, ja se on tuotteesta riippuen noin 5 prosenttia.

Vuoden 2017 osalta K-ryhmä tilittää suomalaisille ruoantuottajille yli 350 000 euron lisätuen. Tuottajalle kiitos -tuotteita myytiin K-ruokakaupoissa viime vuonna noin 6 miljoonaa, eli lähes kaksinkertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna. Toimintamalli alkoi vuonna 2015, ja kaikkiaan toimintamallin puitteissa on kerätty ruoantuottajille jo yli 700 000 euron lisäpotti.

Lisätuen oikeudenmukainen jako tuottajille varmistetaan yhdessä MTK:n kanssa. Tuottajalle kiitos -kampanjassa ei ole mukana tiloja, joilla on ilmennyt epäasiallisia tuotantotapoja.

K-ryhmä tukee kotimaista ruoantuotantoa

K-ruokakauppiaat ovat merkittävä paikallinen ostaja, sillä K-kauppiaat voivat itsenäisesti päättää ison osan kauppansa tuotevalikoimasta. Vuonna 2017 K-ryhmä järjesti eri puolilla Suomea yhteensä kuusi Lähiruokatreffit-tapahtumaa, joissa alueen K-ruokakauppiaat ja paikalliset tuottajat tapasivat ja rakensivat yhteistyötä.

Lähiruoan myynti K-ruokakaupoissa kasvaa noin 10 %:n vauhdilla vuosittain.

”MTK arvostaa K-ryhmän tavoitetta tuoda vahvasti esille kotimainen ruoka ja sen tuottajat ja myös sitä suoraa rahallista tukea, mitä Tuottajalle kiitos -kampanjan kautta on välitetty viljelijöille. Maatalouden kannattavuus ei ole parantunut yleisen talouskehityksen nousun mukana, ja siksi jokainen euro on viljelijöille tärkeä” sanoo MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi.

K-ruokakaupoissa myynnissä olevat Tuottajalle kiitos -tuotteet

  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l, lisätuki tuottajalle 0,03€
  • Pirkka suomalainen rasvaton maito 1,5l, lisätuki tuottajalle 0,03€
  • Pirkka porsaan jauheliha 400g, lisätuki tuottajalle 0,10€
  • Pirkka porsaan palapaisti kinkusta 400g, lisätuki tuottajalle 0,25€
  • Pirkka kinkkusuikale 300g, lisätuki tuottajalle 0,25€
  • Pirkka porsaan ulkofilee n. 1,2kg, lisätuki tuottajalle 0,30€/kg
  • Pirkka kinkkumakkara 300g, lisätuki tuottajalle 0,10€
  • Pirkka kuoreton nakki 600g, lisätuki tuottajalle 0,10€
  • Pirkka lenkki 540g, lisätuki tuottajalle 0,10€
  • Pirkka naudanpaistileike 150g, lisätuki tuottajalle 0,20€
Takaisin ylös