Muovit kiertoon, ei meriin - K-ryhmä liittyi mukaan kansainväliseen muoviroskaa vähentävään sitoumukseen

Maailmanlaajuinen muovijäteongelma edellyttää meidän kaikkien toimia yhteisen planeettamme hyväksi. K-ryhmä kantaa vastuunsa tuotteiden myyjänä ja liittyi siksi mukaan kansainväliseen The New Plastics Economy Global Commitment -sitoumukseen.

 

The New Plastics Economy Global Commitment -sitoumuksen on käynnistänyt Ellen MacArthur Foundation yhteistyössä YK:n kanssa. Sitoumus julkistettiin tänään Our Ocean Conference -kokouksessa Balilla.

K-ryhmän (Keskon) lisäksi sen 250 allekirjoittajaan kuuluvat muun muassa Nestlé, Unilever, H&M, Walmart, Ahold ja Carrefour, ja tukijoihin muun muassa WWF. Sitoumukseen liittyvät yritykset ja järjestöt tekevät töitä vähentääkseen turhaa muovia ja varmistaakseen sen, ettei heidän käyttämästään muovista tule turhaa jätettä.

 


”Global Commitment -sitoumus tukee jo nyt tekemäämme työtä muovin kierrättämiseksi, vähentämiseksi ja välttämiseksi. Haluamme osoittaa, että muovitavoitteemme ovat kansainväliselläkin tasolla kunnianhimoisia”, sanoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Viime viikolla julkaisemansa muovilinjauksen mukaisesti K-ryhmän tavoitteena on mm. vähentää muovin määrää omien merkkituotteidensa pakkauksissa 20 % vuoden 2025 loppuun mennessä. Omien merkkituotteiden pakkauksista tulee kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää muovilinjauksesta

Lue lisää The New Plastics Economy Global Commitment -sitoumuksesta

Takaisin ylös