Mestarimyyjä-kilpailu huipentui – K-Mestari löytyy Vantaalta, voittoja eri puolille Suomea

Suomen parhaita kaupan alan osaajia palkittiin, kun K-ryhmän perinteikäs Mestarimyyjä-koulutus ja -kilpailu huipentuivat huhtikuun finaalitapahtumaan. Kaikkien aikojen toisena K-Mestarina palkittiin Kookenkä Vantaa Jumbon Outi Sistonen. Uusia Mestarimyyjiä saatiin noin 6000 kilpailijan joukosta myös Forssaan, Kotkaan, Poriin, Rovaniemelle, Tampereelle ja Vaasaan.

"Työelämä on murroksessa, ja kaupan alallakin vaaditaan yhä enemmän laaja-alaista osaamista ja kykyä oppia uutta. K-ryhmässä meitä ohjaavat asiakas ja laatu, mikä haastaa meitä kehittymään jatkuvasti. Paras tapa kehittää kauppaa on kehittää sen tekijöitä, ja K-ryhmälle on ensiarvoisen tärkeää pitää huolta K-kauppiaiden ja heidän henkilökuntansa osaamisesta nopeasti muuttuvassa maailmassa. Mestarimyyjä-koulutus on tarjonnut jo vuodesta 1960 tehokkaan ja innostavan tavan vahvistaa ja tuoda esiin omaa osaamista", K-ryhmän henkilöstön kehittämisjohtaja Raisa Jyrkinen sanoo.

Syyskuussa käynnistyneen Mestarimyyjä-koulutuksen teemoja olivat tänä vuonna esimerkiksi turvallisuus ja asiakasuskollisuus. Ammattitaidon kehittämiseen tähtäävään koulutukseen ja kilpailuun osallistui noin 6000 k-ryhmäläistä. Maaliskuun pudotuspelivaiheesta finaalitapahtumaan eteni 72 parasta k-ryhmäläistä yhdeksällä eri kilpailupolulla.

Mestarimyyjä huipentui finaaleihin hotelli Clarionissa Helsingissä 24. huhtikuuta. Finaaleissa kaupan alan ammattilaiset mittauttivat osaamistaan erilaisissa käytännönläheisissä taito- ja tietokokeissa. Finaalien teemoja olivat esimerkiksi turvallisuus ja myyntityö.

Jokaisen polun voittaja kruunattiin Mestarimyyjäksi. Tampereelle ja Rovaniemelle saatiin kaksi uutta Mestarimyyjää, ja muut Mestarimyyjä-tittelit matkasivat Forssaan, Kotkaan, Poriin ja Vaasaan. Voittajien osalta kilpailu jatkui päivän päätteeksi vielä K-Mestari-finaaliin. K-Mestarilta vaadittiin laajaa ja kokonaisvaltaista K-ryhmän tuntemusta. K-Mestarina palkittiin Outi Sistonen Kookenkä Vantaa Jumbosta.

Kaikki finaaliin päässeet palkittiin stipendein, ja polkujen voittajat saivat 1500 euroa. Vuodesta 1960 järjestetty Mestarimyyjä-koulutus tarjoaa värikkään ja persoonallisen tavan kehittää omaa myyntitaitoaan vuosittain noin 10 000 opiskelijalle K-ryhmän kaupoissa, Keskossa ja oppilaitoksissa.

K-Mestarina palkittiin:

Outi Sistonen, Kookenkä Vantaa Jumbo

Mestarimyyjä-tittelin saivat:

Ruoka-kisa: Elina Rosenberg, K-Market Lentävänniemi, Tampere
Esimies/kauppias-kisa: Anna Vehkaperä, K-Citymarket Oy Vaasa Keskusta
Kassa-kisa: Emmi Kirvesniemi, K-Citymarket Oy Kotka
Käyttötavara-kisa: Miia Vähämäki, K-Citymarket Oy Forssa
K-Rauta-kisa: Sari Helppikangas, K-Rauta Rovaniemi
Neste K -kisa: Susanna Ruokanen, Neste K Reissumies, Rovaniemi
Kookenkä-kisa: Outi Sistonen, Kookenkä Vantaa Jumbo
Intersport-kisa: Teijo Takanen, Intersport Tampere Lielahti
Budget Sport -kisa: Jami Perälä, Budget Sport Pori

K-Mestari Outi Sistonen

 

Takaisin ylös