Kutumobiililla K-Kalapolut-talkoisiin ympäri Suomen

Kahluuhousut, kumisaappaat, sangot ja eväät pakataan mukaan, kun matkan suuntana on uhanalaisten vaelluskalojen elinoloja kohentavat K-Kalapolut-talkoot. Jotta eri puolilla Suomea järjestettävät talkoomatkat sujuisivat mallikkaasti, Kesko ja K-Auto luovuttivat Volkswagen Caddy Maxi Highline -pakettiauton WWF:n käyttöön.

K-ryhmän ja WWF:n monivuotinen yhteistyö uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi käynnistyi viime vuonna. Viiden vuoden aikana tavoitteena on avata kalojen kulkua haittaavia vaellusesteitä, kuten tierumpuja tai vanhoja patoja eri puolilla Suomea. Lisäksi kaloille tehdään virtavesiin kutupaikkoja talkootöillä. Yhteistyön tunnistaa ”Kuteminen kuuluu kaikille” -sloganista.

WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder pitää autolahjoitusta WWF:lle todella arvokkaana ja tärkeänä.

-Yhden talkookohteen suunnittelu vaatii usein ennakko- ja jälkikäyntejä kohteella, joten nyt käyttöön saatu kutumobiili tulee tarpeeseen. Autoon mahtuu talkootavaroiden lisäksi tarvittaessa kuusi matkustajaa, joten WWF ja K-ryhmäläiset voivat liikkua talkoisiin yhdessä, Rohweder sanoo.

Tämän vuoden K-Kalapolut-kausi käynnistyi kesäkuussa talkoilla Vihdissä.
Kesän aikana olemme talkoilleet jo Kuhmossa, Heinävedellä ja Nurmeksessa. Avaamme lisää kutureittejä ja teemme kunnostustöitä loppukesällä ja syksyllä eri puolella Suomea, sanoo WWF:n virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen.

WWF:n käyttöön luovutettu auto edustaa erinomaisesti Volkswagen Hyötyautojen parhaita ominaisuuksia. Se on tilava, turvallinen, tyylikäs, erittäin hyvin varusteltu ja ajo-ominaisuuksiltaan ensiluokkainen. Auto on myös nelivetoinen, mikä takaa varman etenemiskyvyn kaikissa kuviteltavissa olevissa ajo-olosuhteissa. Auto sopii näin erinomaisesti K-Kalapolut-yhteistyöhön, jolle toivotamme menestystä, toteaa Volkswagen Hyötyautoista vastaava K-Auton johtaja Juha-Pekka Sihvonen.

Seuraa K-ryhmän ja WWF:n yhteistyön etenemistä ja katso animaatio Suomen vaelluskaloista sekä kutuesteistä ja niiden purkamisen vaikutuksista sivustolta https://kesko.fi/kalapolut. Sivustolla voi myös ilmoittautua tuleviin kesän ja syksyn talkoisiin.

Takaisin ylös