Keskon vuosiraportti valittiin kansalaisjärjestön suosikiksi vastuullisuusraportointikilpailussa

Kansalaisjärjestön suosikki yritysvastuuverkosto FIBSin järjestämässä vastuullisuusraportointikilpailussa 2018 on K-ryhmä. Valinnan tehneen Baltic Sea Action Groupin mukaan Keskon vuosiraportti osoitti, että K-ryhmä toimii reilussa etunojassa vastuullisuusasioissa. Kiitosta kansalaisjärjestöltä tuli erityisesti Itämeren tilaan liittyvistä teemoista kuten rehevöitymisen vähentämisestä ja muovin välttämisestä.
Kuvassa vasemmalta: Vastuullisuusviestinnän asiantuntija Pirjo Nieminen, johtaja Matti Mettälä, henkilöstö, vastuullisuus ja aluetoiminnot sekä vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo

”Olemme ilahtuneita siitä, että olimme Itämeren suojeluun keskittyvän kansalaisjärjestön, Baltic Sea Action Groupin valinta. Luonnon monimuotoisuus, vesi ja uhanalaiset kalat ovat meille tärkeitä teemoja”, sanoi K-ryhmän vastuullisuudesta ja henkilöstöstä vastaava johtaja Matti Mettälä kiitospuheessaan palkintojenjakotilaisuudessa Pörssitalolla Helsingissä.

”Esimerkkeinä konkreettisista teoistamme haluan mainita K-Kalapolut-yhteistyön, jota olemme reilun vuoden ajan tehneet WWF:n kanssa uhanalaisten vaelluskalojen hyväksi. Tänä vuonna teimme laajan selvityksen oman avokadonhankintamme vesiriskeistä, ja olemme tuoneet kestäviin kalavalikoimiimme Itämeren ympäristökuormaa pienentävän Pirkka saaristolaiskalapihvin”, Mettälä kertoi K-ryhmän työstä vesistöjen hyväksi.

Baltic Sea Action Group valitsi kansalaisjärjestön suosikin

Tämän vuotiseen finaaliin pääsi 10 raporttia kaikkiaan 43:n raportin joukosta. Kilpailutuomaristossa oli tänä vuonna edustajat Aalto-yliopistosta, FIBSistä, Nasdaqista, Suomen tilintarkastajista, Ympäristöjohtamisen yhdistyksestä, Ympäristöministeriöstä sekä tuomaristoon kutsuttu puheenjohtaja Pertti Korhonen.

Palkinnot jaettiin kahdessa kilpailusarjassa: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Sustainable Development Goals, SDG:t) ja ilmastonmuutos. Lisäksi nimettiin kokonaiskilpailun voittaja ja annettiin kunniamainintoja. Median suosikkiraportin valitsi Taloustoimittajien yhdistys, sijoittajien suosikkiraportin Valtion Eläkerahasto (VER) ja järjestön suosikkiraportin Baltic Sea Action Group (BSAG).

Baltic Sea Action Group perusteli valintaansa muun muassa näin:

”Suosikiksemme suoriutui Kesko, jonka vastuullisuusraportti on lukukokemuksena erinomainen. Raportin verkkoversiossa käytetään taitavasti linkkejä, jotka vievät joko yksityiskohtaisempiin raportteihin tai esimerkiksi yhtiön verkkosivuston Uutisia-palstalle. Tämä kuvastaa sitä, että organisaatiossa vastuullisuus on jatkuvasti etenevä prosessi eikä vain kerran vuodessa tehtävä välttämätön paha, vuosikertomuksen ”rasti ruutuun” -lisuke.
Yksi kriteereistämme, eli yhteistyö yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa, tuli Kuteminen kuuluu kaikille -kampanjan sekä muiden kampanjoiden ja hankkeiden kautta paremmin kuin hyvin kuitattua.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Keskon laajamittainen yritysvastuutyö on ansiokkaasti kuvattu yhtiön vastuullisuusraportissa. Koska Kesko koskettaa toiminnallaan lähes jokaista kansalaista, on erittäin tärkeää, että Kesko panostaa voimakkaasti niin yritysvastuuseen kuin myös siitä raportoimiseen. Näin vastuullisuus muotoutuu osaksi kansalaisten arkipäivää.”

FIBSin tiedote ja valintojen perustelut kokonaisuudessaan 

Kokonaiskilpailun voittaja oli Nokia Oyj.

Kilpailusarjojen voittajia olivat:
SDG-sarja: Nokia Oyj 
Ilmastonmuutos-sarja: Neste Oyj

Kilpailusarjassa SDG:t kunniamaininnan sai lisäksi UPM-Kymmene Oyj.

Lukijoiden valinnat olivat:
Median valinta: Stora-Enso Oyj
Sijoittajan valinta: Nokia Oyj
Kansalaisjärjestön valinta: Kesko Oyj

Sidosryhmien palaute auttaa kehittymään entistä paremmaksi

Keskon vuosiraportti 2017 kertoo Keskon strategian ja kestävän kehityksen työn etenemisestä kattavin tunnusluvuin. Raportissa kuvataan muun muassa K-ryhmän toiminnan vaikutusta yhteiskuntaan, arvonluontia ja sidosryhmien näkemyksiä.

”Kiitän kaikkia vuosiraporttimme kokoamiseen osallistuvia K-ryhmäläisiä heidän upeasta työstään. Sidosryhmien palaute on meille erittäin tärkeää ja auttaa meitä kehittämään vuosiraportointiamme edelleen yhä paremmaksi”, Matti Mettälä kiittää.Tutustu Keskon vuosiraporttiin: https://vuosiraportti2017.kesko.fi/ 

Takaisin ylös