Kesko valittu jälleen maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi

Kesko on valittu Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalle sijalle 31 ja samalla maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi. Kesko on ainoa suomalainen yritys, joka on ollut listalla joka vuosi sen perustamisesta eli vuodesta 2005 lähtien.

”K-ryhmässä on aina uskottu vastuullisuuden voimaan ja sen eteen on tehty vuosikymmeniä ennakkoluulottomasti töitä. Vastuullisuus on alun perin alkanut kauppiaiden teoista ja laajentunut sitten hyvin kokonaisvaltaiseksi vastuullisuustyöksi. Haluamme tehdä vastuulliset valinnat helpommaksi myös kuluttajille. Uskomme vahvasti, että kun yhteisö ympärillämme voi hyvin, myös K-ryhmällä menee hyvin. Arvostamme saamaamme tunnustusta ja jatkamme määrätietoista työtämme yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi”, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Global 100 -listan julkaisee kanadalainen Corporate Knights Inc. ja se perustuu maailmanlaajuiseen 5 994 pörssiyhtiöstä tehtyyn arvioon. Listan yrityksiä arvioitiin 17 kestävän kehityksen mittarilla ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon osa-alueilla.

Listalle valitut yritykset kuuluvat kestävän kehityksen huippuyrityksiin maailmassa. Vuoden 2018 Global 100 -lista julkistettiin tänään World Economic Forumissa Davosissa Sveitsissä. Viime vuonna Kesko oli sijalla 25.

Vastuullisuus vaatii tekoja

Syksyllä 2017 Kesko valittiin myös maailman arvostetuimpiin Dow Jonesin kestävän kehityksen World- ja Europe-indekseihin. 

Vuonna 2017 Kesko asetti ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä tieteelliset tavoitteet (Science Based Targets) kiinteistöjensä, kuljetustensa ja toimitusketjunsa päästöjen vähentämiseksi. Kunnianhimoisiin päästötavoitteisiin pääsemiseksi Kesko lisää uusiutuvan energian käyttöä ja parantaa energiatehokkuutta.

K-ryhmä panostaa järjestelmällisesti esimerkiksi uusiutuvaan energiaan. Vuoden 2017 alusta lähtien kaikki Keskon hankkima sähkö Suomessa on ollut uusiutuvaa. K-kauppojen katolla toimii jo 20 aurinkovoimalaa.

Kiertotaloutta K-ryhmä edistää muun muassa hyödyntämällä 200 K-ruokakaupan ja Keskon keskusvaraston syömäkelvottomasta biojätteestä valmistettua biokaasua uusien Pirkka-tuotteidensa valmistuksessa. Muovin kierrätykseen ja uusiokäyttöön K-ryhmä luo jatkuvasti uusia toimintamalleja, jotka estävät muovin päätymisen vesistöihin ja muualle luontoon. 

Takaisin ylös