K-Supermarket kannustaa lapsia ja nuoria kokeilemaan ja innostumaan ruoanlaitosta

K-Supermarket haluaa olla mukana kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria ja laajentaa suomalaisten ruokareviiriä askel kerrallaan. Suhde ruokaan syvenee vaiheittain, kokeileminen ja uuteen tutustuminen ovat tärkeä osa ruokasuhteen syventämisessä.

Kuvateksti: Hella Foodin kurssi huipentuu Tuomaan Markkinoilla K-Supermarketin kanssa toteutettavaan pop up ravintolaan. 

Hella Food -yhteistyössä nuoret pääsivät tutustumaan viiden kuukauden koulutuksessa ruoanlaittoon ravintola-alan huippujen kanssa. Kurssi huipentuu joulukuussa Tuomaan Markkinoilla yhteistyössä K-Supermarketin kanssa järjestettävään pop up -ravintola K-SuperBistro Hella Foodiin. Carrot Revolution on syksyn aikana järjestänyt useita kokkikerhoja K-kauppiaiden kanssa ala-asteikäisille pääkaupunkiseudulla.

 ”Molemmat yhteistyöt tähtäävät siihen, että lapset ja nuoret pääsevät kokeilemaan ja innostumaan ruoasta ja raaka-aineista. Onnistumiset tuovat hyvää mieltä ja tukevat myös kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluamme näiden yhteistöiden kautta tarjota mahdollisuuden yhä useammalle lapselle ja nuorelle tutustua ruokaan ja ruoanlaittoon”, kertoo K-Supermarket ketjun markkinointijohtaja Tarja Sinkkonen.

Hella Food yhdistää suomalaiset huippukokit ja ravintola-alasta kiinnostuneet nuoret

K-Supermarket on ollut syksyn ajan mukana 18–29-vuotiaille nuorille suunnatussa Hella Foodin järjestämässä projektissa.

”Nuoret osallistuivat viiden kuukauden koulutukseen, jonka aikana on opeteltu ruoanlaittoa ravintola-alan huippujen kanssa. Samalla he ovat saaneet arvokasta työkokemusta ja oppivat työelämätaitoja,” kertoo Hella Foodin toiminnanjohtaja Sebastian Harju.

Kurssilla on vieraillut ohjaajina huippukokkeja, esimerkiksi ravintola Baskeri ja Basson Kalle Kiukainen, Ultiman Henri Alén, Naughty BRGR:n Akseli Herlevi, Top Chef voittaja Teemu Laurell ja YES YES YES:in keittiömestari Linnea Vihonen. Hella Foodin keittiömestarina nuoria on ohjannut Oliver Hurskainen.

Hella Food -kurssi huipentuu joulukuussa Tuomaan markkinoille. K-Supermarket ja Hella Food ovat konseptoineet yhdessä pop up -ravintola K-SuperBistron tapahtumatorille.   

Hella Food -hanke jatkuu vuoden 2020 loppuun asti ja vuosittain järjestetään kaksi viiden kuukauden kurssia. Seuraava kurssi alkaa helmikuussa ja mukaan voi hakea joulukuusta lähtien Hella Foodin nettisivuilta.

Lue juttu Hella Foodista joulun K-Ruoka-lehdestä sivulta 36 alkaen.

 

Carrot Revolution avaa nuoremmille lapsille ovet keittiöön

Carrot Revolution tarttuu raikkaalla otteella uuden ruokasukupolven kasvattamiseen. Carrot Revolution on järjestänyt ala-asteikäisille kokkauskursseja lokakuun alusta alkaen pääkaupunkiseudulla yhteistyössä K-Supermarket-kauppiaiden kanssa. Keväällä toimintaa laajennetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle yliopistokaupunkeihin. Kurssien kerhosisältö on suunniteltu yhteistyössä Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa ja kerhoissa oppii esimerkiksi miten välipalasta saa hyvää virtaa, miten tehdään kasviskumous tai miten pidetään kunnon lihapullakekkerit. Kerho-ohjaajina toimivat kotitalousopettajaopiskelijat ja ne pidetään koulupäivän jälkeen oman tai lähikoulun kotitalousluokassa. Mukana toiminnassa on noin 15 pääkaupunkiseudun peruskoulua.

”Nykyisessä ruokakasvatuksessa ja -keskustelussa unohtuu usein, että ruoka ja yhdessä syöminen ovat mitä suurimmassa määrin iloinen asia. Siksi me Carrot Revolutionissa teemmekin vallankumousta lapsia keittiöön kannustaen ja motivoiden. Kehitämme yhdessä lasten kanssa konkreettisia ratkaisuja, jotka innostavat heitä ruoanlaittoon, vastuullisiin valintoihin ja yhdessä syömiseen”, kertoo porkkanavallankumouksen perustaja Olli Freese.

Lue juttu Carrot Revolutionin kokkikurssista täältä. 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Takaisin ylös