K-Supermarket Hertta otti käyttöön uudenlaiset pantilliset ostoskassit

Pantillisilla ostoskasseilla muovikasseja voidaan vähentää jopa miljoonaa kappaletta vuodessa. Kassit ovat herättäneet asiakkaiden keskuudessa runsaasti huomiota heti käyttöönoton yhteydessä.

K-Supermarket Hertta on ottanut käyttöön pantilliset kiertävät ostoskassit. Ostoskassin saa kassalta viiden euron panttia vastaan.

”Hertan asiakkaissa on paljon tiedostavia kuluttajia, jotka ovat toivoneet uudenlaisia keinoja muovin vähentämiseen. Halusin tarjota kokonaan uudenalaisen vaihtoehdon ostoskassiksi. Pantillisen ostoskassin etuna on, että sen voi palauttaa kauppaan ja siitä saa rahat takaisin, kun sitä ei enää tarvitse”, kertoo K-Supermarket Hertan kauppias Markus Ranne.

K-ryhmän tuoreen Ruokailmiöt 2019 -tutkimuksen mukaan 31 prosenttia suomalaisista aikoo vähentää muovin käyttöä ensi vuonna. K-Supermarket Hertan asiakkaiden käyttöön pantillisia ostoskasseja tulee 10 000 kappaletta ja ne otetaan käyttöön vaiheittain. Vaikutus muovin vähentämiseen jo yhden kaupan osalta on merkittävä.

”Jos kaikki 10 000 kassia olisivat vuoden käytössä esimerkiksi kahdella ostosreissulla joka viikko, muovikasseja voitaisiin säästää yli miljoona kappaletta”, laskeskelee Ranne.

Pantilliset ostoskassit toimittaa ja huoltaa Lindström Oy. Kassit on valmistettu hyvin kulutusta kestävästä kankaasta ja ne pestään ja tarkistetaan aina sen jälkeen, kun ne palautuvat kauppaan. Näin varmistetaan, että kassit pysyvät käytössä mahdollisimman pitkään.

”Lindströmin pesuprosessin ansiosta kassit pestään mahdollisimman vähän vettä ja energiaa kuluttaen. Jos esimerkiksi Hertan pantillisia ostoskasseja pestäisiin vuoden aikana 30 000 kertaa, voidaan säästää 11,9 miljoonaa vesilasillista juomavettä, kun verrataan vedenkäyttöä kotipesukoneisiin”, kertoo Lindströmin myyntipäällikkö Ilkka Eskola.

Kassit ovat herättäneet asiakkaiden keskuudessa runsaasti huomiota heti käyttöönoton yhteydessä. Kauppa on saanut runsaasti positiivista palautetta ostoskasseista sekä myymälässä että sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoja: K-kauppias Markus Ranne, puh. 050 535 5558

Takaisin ylös