Suomen kaikkien aikojen niksin etsintä loppusuoralla – tässä ovat finalistit

Kännykkäsuurennus, kumisaapasjalkakylpy tai räiskymätön pillimehu – joku näistä nikseistä voi olla kaikkien aikojen niksi. Suomen kekseliäimmän niksin ja niksauttajan valinta on edennyt loppusuoralle. Yleisö ja raati ovat valinneet finaalikierrokselle kymmenen luovaa niksiä, joiden joukosta kaikkien aikojen niksi valitaan yleisöäänestyksellä 15.8.–30.8. Voittaja palkitaan 10 000 euron K-lahjakortilla. Äänestys on käynnissä osoitteessa Niksienmaa.fi.

Kaikkien aikojen niksiä on etsitty keväästä lähtien osana K-ryhmän yhteistä Suomi 100 -hanketta. Kilpailun kuluessa K-ryhmä on kuvannut ja julkaissut 100 niksivideota, joista yleisö ja raati ovat valinneet finaaliin Suomen kymmenen kekseliäintä niksiä.

Oman niksinsä sai ilmoittaa kilpailuun kampanjasivulla sekä Suomea halkoneessa niksibussissa, jolle kertyi kevään ja kesän aikana kilometrejä peräti 7300.

"Halusimme juhlistaa satavuotiasta Suomea erilaisella tavalla ja nostaa valokeilaan suomalaisten kekseliäisyyden ja luovan hulluuden. On ollut ilo nähdä, kuinka kaikkien tuntemat niksit ovat taas palanneet puheenaiheeksi turuilla, toreilla ja kahvipöydissä", sanoo K-ryhmän johtaja Lauri Peltola.

Finaalissa on edustettuna niksauttajia eri puolilta Suomea aina Karjaalta Ouluun. Oulusta ja Jyväskylästä finaalissa kisaa kaksi niksiä. Finaalin äänestysaika on nyt käynnissä.

"Finaaliin yltäneissä nikseissä yhdistyvät luova ongelmanratkaisukyky ja tuttujen asioiden katsominen uudesta näkövinkkelistä. Moni finaaliniksi tarjoaa kekseliään ratkaisun johonkin arkiseen ongelmaan. Yksi valtakausi tulee joka tapauksessa päätökseen, sillä yllätykseksemme finaaliin ei selvinnyt ainoatakaan sukkahousuniksiä", sanoo K-ryhmän Brand Manager Hanne Kataja.

Tässä ovat Tuhansien niksien maa -kilpailun finalistit:

Finaalikierroksen äänestys on käynnissä 15.8.–30.8.2017 osoitteessa Niksienmaa.fi. Voittaja julkistetaan Pirkan päivänä 1.9.2017 ja palkitaan 10 000 euron K-lahjakortilla.

Seuraa kilpailun loppuhuipennusta Niksi-Pirkan Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/NiksiPirkka/.

Takaisin ylös