Niksibussi mukana menossa kesän festareilla – katso parhaat festariniksit

Suomen kaikkien aikojen niksiä ja kekseliäintä niksauttajaa etsitään kesän aikana festareilta ja tapahtumista. Oranssi niksibussi leiriytyy heinäkuussa esimerkiksi Tangomarkkinoille ja SuomiAreenaan. Yleisön valitsema kaikkien aikojen niksi julkistetaan Pirkan päivänä 1.9.2017 ja voittaja palkitaan 10 000 euron K-lahjakortilla. Katso alta niksibussin kesäaikataulu ja kesän parhaat festariniksit.

Niksibussin kiertue on osa K-ryhmän yhteistä Suomi 100 -hanketta, joka nostaa valokeilaan niksit ja suomalaisten kekseliäisyyden. Voitaisiin sanoa, että maailmalle levinnyt life hack -ilmiö keksittiin alun perin Suomessa. Suomalaiset ovat ehdottaneet Pirkka-lehden Niksi-Pirkka-palstalle vuodesta 1974 lähtien yli 100 000 niksiä.

Niksibussista löytyy suosituimpia niksejä ja niksivälineitä esittelevä näyttely ja mahdollisuus ilmoittautua videonurkkauksessa kilpailuun omalla niksivideolla. Bussiin on käynyt kiertueen aikana tutustumassa jo 10 000 uteliasta silmäparia.

Kilpailun kuluessa K-ryhmä kuvaa ja julkaisee 100 niksivideota. Yleisö ja raati valitsevat semifinaalikierroksilta finaaliin kymmenen parasta niksiä. Kilpailussa on käynnissä neljäs karsintakierros. Kaikkien aikojen niksi ja niksauttaja julkistetaan Pirkan päivänä 1.9.2017, ja voittaja palkitaan 10 000 euron K-lahjakortilla. Äänestys, niksivideot ja niksibussin koko kiertueaikataulu löytyvät osoitteesta Niksienmaa.fi ja Niksi-Pirkan Facebook-sivuilta.

Poimintoja niksibussin kesäkiertueelta:

30.6.–2.7.2017 Tuska, Helsinki
5.7.–8.7.2017 Tangomarkkinat, Seinäjoki
10.7.–11.7.2017 SuomiAreena, Pori
12.7.2017 K-Citymarket Sastamala
13.7.–15.7.2017 Radio Suomipop -festivaali, Jyväskylä

Niksi-Pirkan kesän parhaat festariniksit:

Festarityyny: "Viinin hanapakkauksen tyhjennyttyä ota laatikon sisällä oleva pussi ulos ja täytä puhaltamalla venttiilin läpi. Siinä se on: festarityyny. Tyynyn kovuutta voi säädellä päästämällä liiat ilmat venttiilin kautta pois."

Jäädytä makkarasi: "Festareilla ja telttaillessa ruokapuolen järjestäminen on hankalaa (ellei halua syödä koirannaksuja), kun ruoka menee pilalle kesäkuumalla. Säilymistä on helppo pitkittää pakastamalla aivan kaikki vedestä ja makkaroista lähtien. Jäädytetyt ruoat pitävät myös toisensa pidempään kylminä."

Vältä väärinymmärrykset: "Festareilla ja muissa kesätapahtumissa on usein puhelinverkot jumissa ja tekstareillakin kestää aikansa päästä perille. Näppäile viestin alkuun viestin oikea lähettämisaika, niin vältät monta väärinymmärrystä."

Sinetöi telttasi: "Kuinka saada tavarat säilymään festareilla kun et itse ole teltalla? Sulje oviaukon vetoketjut nippusiteellä. Niksi ainakin hidastaa voroja. Näin telttasi on sinetöity."

Pelasta puhelimesi: "Festareita vietetään joskus mutavellissä. Pane kännykkä kondomin sisään ja pää solmuun, niin ei känny kastu, ja voit puhuakin kumin läpi eli toimii ihan normaalisti."

Festarituoppiteline: "Festareilla heppoiset tuopit sattuvat kaatumaan oikein urakalla nurmikon päällä. Matala pahvilaatikko tai tyhjä kaljalava pelastaa! Tee harpilla ympyröitä pahvilaatikkoon ja leikkaa reiät. Yhteen laatikkoon saa mahtumaan 5–10 reikää. Eipähän kaadu juomat koko festarin aikana ja teline ei paljoa paina matkassa mukana!"

Muistot talteen: "Tuunaa festaripyyhkeesi vanhalla festarinauhalla. Saat siitä näyttävän ja kestävän ripustuslenkin. Festarimuistot säilyy!"

Takaisin ylös