Kinkkutemppu käyntiin - seuraa perjantaina kinkunpaisto-liveä

Kinkkutemppu-kampanja on pyörähtänyt käyntiin ja kinkun paistinrasvojen keräys toteutetaan nyt suurempana kuin koskaan - paistinrasvat voit palauttaa mihin tahansa K-Citymarketiin ja kymmeniin muihin K-ruokakauppoihin ja Neste K -asemille. Kotitalouksilla on aikaa lahjoittaa paistinrasvansa keräykseen 4.1. asti.

Lahjoitetuista kinkkurasvoista tehdään dieseliä, jonka tuotoilla tuetaan vähävaraisten lapsiperheiden joulua. Joulu on rasvajätteen kulta-aikaa, sillä suomalaiset syövät jopa seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua juhlan tuoksinnassa. Oikeaoppinen kierrätys on jokavuotinen puheenaihe, sillä viemäriin kaadettuna rasvat tukkivat putkistoa ja aiheuttavat kuluja taloyhtiöille. Rasvan keräyspisteet löydät osoitteesta: kinkkutemppu.fi

Kinkkutemppu-hengessä järjestetään kinkunpaiston live-lähetys K-Citymarketin Facebook sivuilla perjantaina 22.12. noin klo 6.00-12.00. Lähetyksessä seurataan kolmen kilon kinkun paistumista, jonka jälkeen tehdään Kinkkutemppu, eli  otetaan paistinrasvat talteen.

K-ryhmä on keräyksessä mukana toista vuotta ja viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty keräys tuotti 12 000 litraa paistinrasvaa 40 000 kotitaloudesta. Tänä vuonna tavoitteena on saada rasvat talteen jopa 100 000 kodista. Uusiutuvaksi dieseliksi muutettuna sillä määrällä ajaisi maapallon ympäri kymmeneen kertaan. Joulukinkkujen paistinrasvasta valmistettu diesel on huomattavasti tavanomaista dieseliä ympäristöystävällisempää ja sen kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät.

Kinkkutemppu tekee hyvää myös muuten, sillä sen tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen vähävaraisia perheitä tukevan Hope ry:n kautta. Mikäli 100 000 talouden tavoite toteutuu, lahjoitussumma on 20 000 euroa.

Kinkkutemppu toteutetaan 14 toimijan yhteistyönä ja se on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja kansainvälisesti palkittu kiertotalouskampanja. Kinkkutempussa ovat mukana Kemian Teollisuus, K-ryhmä, Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima KIVO ja kuntien jätelaitokset, Suomen Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus- ja palvelut YTP.

Takaisin ylös